Megemlékezés a szabadságharcról

Látogatottságban a községi ünnepek és megemlékezések nem a legnagyobb érdeklődésnek örvendő programok – pedig lehetnének azok. Ha másért nem is, de a műsorok színvonala mindenképpen megemlítendő. Ezeknek oszlopos tagjai (sokszor egyedüli fellépői) a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola diákjai, akik felkészítő tanáraikkal együtt olyan előadásokkal állnak színpadra, amelyek azon kívül, hogy méltók az eseményhez, még látványosak is. (erre az október 23-ai megemlékezés kapcsán is felhívtuk a figyelmet)

Március 14-én - szakítva a felsorakozós, szavalatokat és prózai részleteket tartalmazó előadásmóddal - jelképesen ismét összeültünk a Pilvax Kávéházban, elmentünk az egyetemre és Landerert is meggyőztük, hogy nyomtassa ki a tizenkét pontot. Szinte ott voltunk az esernyők alatt!


Valódi felvonulásban is volt része az ünneplőknek, ugyanis a művelődési ház nagytermében tartott megemlékezés után a parkban, a templom mögött lévő kopjafánál Dr. Papp Sándor polgármester Csíkos István önkormányzati képviselővel együtt koszorút helyezett el az emlékművön. Ezt követően az iskolások csoportja vonult a kopjafához. Biztos zászlókat helyeznek majd el – gondolhatták a közönség soraiban hátul állók. Majdnem eltalálták. Amikor minden a helyére került és a gyerekek elvonultak, sok kis nemzetiszín szívecske maradt az emlékoszlop tövében. Ahogy a szél meg-meglebbentette némelyiket, olyanok voltak, mintha dobogtak volna.

 

HIRDETMÉNYEK

 • Állás: szakács

  Pusztamérges Községi Önkormányzat az 1992. évi XXXIII. - a közalkalmazottak jogállásáról szóló - törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet az önkormányzati főzőkonyhára szakács munkakör betöltésére.
  A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

  Bővebben...:
   
 • képviselő választás 2019.

  A Helyi Választási Iroda vezetője az ajánlások számának tekintetében a következők szerint tájékoztatja Pusztamérges község lakosságát az egyéni listás jelölt állítással kapcsolatban:

  Bővebben...:
   
 • Egyenlő Bánásmód 19/8

  Az egyenlő bánásmód mindenkit megillet!

  Az Egyenlő Bánásmód Hatóság Csongrád megyei referense dr. Kiss Éva 2019. augusztus 14-én, szerdán 10-14 óra között a szentesi Gondozási Központban (6600 Szentes, Horváth Mihály u. 10.) tartja ingyenes járási félfogadását.

  Bővebben...:
   
 • Választási tájékoztató 2019.

  A köztársasági elnök által 2019. október 13. napjára kitűzött helyi önkormányzati választásokkal kapcsolatban tájékoztató jelent meg

  Bővebben...:
   

Havi Mini Eseménynaptár

Go to top