Megemlékezés a szabadságharcról

Látogatottságban a községi ünnepek és megemlékezések nem a legnagyobb érdeklődésnek örvendő programok – pedig lehetnének azok. Ha másért nem is, de a műsorok színvonala mindenképpen megemlítendő. Ezeknek oszlopos tagjai (sokszor egyedüli fellépői) a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola diákjai, akik felkészítő tanáraikkal együtt olyan előadásokkal állnak színpadra, amelyek azon kívül, hogy méltók az eseményhez, még látványosak is. (erre az október 23-ai megemlékezés kapcsán is felhívtuk a figyelmet)

Március 14-én - szakítva a felsorakozós, szavalatokat és prózai részleteket tartalmazó előadásmóddal - jelképesen ismét összeültünk a Pilvax Kávéházban, elmentünk az egyetemre és Landerert is meggyőztük, hogy nyomtassa ki a tizenkét pontot. Szinte ott voltunk az esernyők alatt!


Valódi felvonulásban is volt része az ünneplőknek, ugyanis a művelődési ház nagytermében tartott megemlékezés után a parkban, a templom mögött lévő kopjafánál Dr. Papp Sándor polgármester Csíkos István önkormányzati képviselővel együtt koszorút helyezett el az emlékművön. Ezt követően az iskolások csoportja vonult a kopjafához. Biztos zászlókat helyeznek majd el – gondolhatták a közönség soraiban hátul állók. Majdnem eltalálták. Amikor minden a helyére került és a gyerekek elvonultak, sok kis nemzetiszín szívecske maradt az emlékoszlop tövében. Ahogy a szél meg-meglebbentette némelyiket, olyanok voltak, mintha dobogtak volna.

 

HIRDETMÉNYEK

 • Rendszeresen KAB

  A megszokottól eltérően intézhetjük a Kormányablakhoz tartozó ügyeinket: február hónaptól nem ügysegédi félfogadás, hanem Kormányablak Busz (KAB) teljesít szolgálatot a településeken - tájékoztatta az önkormányzatokat a Csongrád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatalának vezetője.

  Bővebben...:
   
 • Egyenlő bánásmód 19/10

  Az egyenlő bánásmód mindenkit megillet!

  Az Egyenlő Bánásmód Hatóság Csongrád megyei referense dr. Kiss Éva 2019. október 29-én, kedden 10-14 óra között a hódmezővásárhelyi Sinosz Helyi Szervezete (6800 Hódmezővásárhely, Tóalj u. 5.) tartja ingyenes járási félfogadását.

  Bővebben...:
   
 • Állás: szakács

  Pusztamérges Községi Önkormányzat az 1992. évi XXXIII. - a közalkalmazottak jogállásáról szóló - törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet az önkormányzati főzőkonyhára szakács munkakör betöltésére.
  A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

  Bővebben...:
   
 • Egyenlő bánásmód 19/9

  Az egyenlő bánásmód mindenkit megillet!

  Az Egyenlő Bánásmód Hatóság Csongrád megyei referense dr. Kiss Éva 2019. szeptember 24-én, keddenn 10-14 óra között a makói József Attila Városi Könyvtárban (6900 Makó, Deák Ferenc u. 2.) tartja ingyenes járási félfogadását.

  Bővebben...:
   

Havi Mini Eseménynaptár

Go to top