Kánikula idején jól jött a Művelődési Ház előtti párakapu. A már-már szélsőséges időjárásra tekintettel augusztus elején hőségriasztást adott ki a Csongrád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatala. Dr. Szántó Mária járási hivatalvezető körlevélben tájékoztatta az önkormányzatokat ennek tényéről, valamint a térségben igénybe vehető, klimatizált helyiségek listájáról (amely a Katasztrófavédelem honlapján is elérhető volt. 

Némi leleményességgel a Pusztamérges Községi Önkormányzat karbantartói szerelték fel azt a vízpermetezőt, ami segítette a kánikula átvészelését. Alatta felfrissülhettek azok, akiknek mindenképpen a tűző napon volt ügyes-bajos dolguk a község területén. Jó szolgálatot tett a gyermek játszóházak idején is: a foglalkozások ugyan a hűvös előcsarnokban voltak, de jól esett egy kis frissítő a feladatok között. A közkifolyók, nyilvános kutak is működtek.

A kapu egészen addig megmarad, amíg tart a hőség; egyesek marasztalják az extra fokokat, mások már torkig vannak vele. Mindenesetre a fesztiválon jobb lenne, ha a párakapu alatt volna zarándoklat, mintha az égből jönne a víz egy kicsivel nagyobb cseppekben. Előbbire még nem, utóbbira már többször volt példa. És az sem volt olyan jó…

HIRDETMÉNYEK

 • Háziorvosi tájékoztató

  A koronavírus járvány miatt bevezetett rendelkezések és korlátozások figyelembe vételével a HÁZIORVOSI RENDELŐ működésében is változások történnek - írta tájékoztatójában Dr. Bakos János háziorvos.

  Bővebben...:
   
 • Ügyfélfogadás szünetel

  A lakossági, folyékony hulladék szállítás ügyben is SZÜNETEL a SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS, a szolgáltató az alábbi elérhetőségeken kereshető:

  Bővebben...:
   
 • Alföldvíz - tájékoztató

  A szolgáltató a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel a biztonságos víziközmű szolgáltatás fenntartásának és a Társaság működőképességének megőrzése érdekében tájékoztató levelet juttatott el az önkormányzatokhoz

  Bővebben...:
   
 • Zárt kapus meccsek

  A koronavírus járvánnyal kapcsolatban számos kormányzati döntés, intézkedés született. Ez természetesen a sportrendezvényeket sem kerülhette el. A Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség (CSLSZ) ezzel összhangban lévő döntése szerint - más kormánydöntésig - az új szabályozás szerint rendezhetők és tarthatók meg a megyei labdarúgó mérkőzések:

  Bővebben...:
   

Havi Mini Eseménynaptár

Go to top