kultúra

Girlandok, masnik, fényfüzér, zsibongás. Elmaradhatatlan részei a falukarácsonyi várakozásnak. Az első sorban a kisgyermekes családok az újonnan érkezett csöppségekkel – a program elején ők alakítják a műsort, belátásukon és türelmükön múlik, hogy meddig maradhatnak a szülők.

Bővebben...

Az évszakhoz képest enyhe időben, szinte hó nélküli (itt-ott maradt csak egy folt mutatóba) vasárnap délutánon gyülekeztünk a hagyománnyá vált advent negyedik hétvégéjén a gyertyagyújtásra, közös ünneplésre.
A csendes beszélgetések és a halk zene már tényleg a karácsonyt idézte. A december 23-i hétvége már tényleg csak egy karnyújtásnyira volt a fenyőillatú, gyertyás és csillagszórós ünneptől; ez a hangulaton is érződött. Ajándékok becsomagolva, jól elrejtve, a Falukarácsony kipipálva, néhány apró kiegészítőt pedig a helyi, kis karácsonyi vásárból már tényleg be lehet szerezni. Igazi ünnepvárás.

Ezt sugallta Turcsányi János alpolgármester köszöntője, a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola diákjainak műsora és az Őszikék Nyugdíjas Klub képviseletében Valika néni verse is. Bizakodás, hit és türelem - jól megférnek ezek a tulajdonságok a karácsony szellemiségével.
Mindhárom megmutatkozott a gyertyagyújtáson is: a makacskodó kanóc végül csak lángot fogott, a hit és bizodalom lángját. Mi pedig, akik egybegyűltünk az ünneplésre, magunkban szinte egyszerre lélegezhettünk fel: igen, meggyulladt!
Bár a fénye már csak az emlékezetünkben él, a lángja melengesse át a mindennapjainkat! Legyen egész évben minden napunk egy kicsit olyan, mint a karácsony!

December 12-én híres vendéget vártunk a könyvtárba. Zsilinszki-Fodor Mónika beszélgetett Endrei Judittal, akit sok éven át láthattunk, hallhattuk a hangját a tévében. Erről a televíziós múltról mesélt nekünk Endrei Judit. A kulisszatitkokon túl egy nagyon közvetlen, kedves, szimpatikus embert is megismerhettünk személyében.

A beszélgetés jó hangulatban zajlott, Judit kedvesen válaszolt a kérdésekre is, beszélt a könyveiről. A megvásárolt könyveket türelmesen dedikálta. Azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy élünk majd a lehetőséggel, mikor felajánlotta, hogy máskor is szívesen eljön hozzánk. Csodás este volt. Köszönjük Endrei Juditnak, a Somogyi-könyvtárnak, Zsilinszki-Fodor Mónikának és mindenkinek, aki itt volt velünk ezen az estén!

HIRDETMÉNYEK

 • Háziorvosi tájékoztató

  A koronavírus járvány miatt bevezetett rendelkezések és korlátozások figyelembe vételével a HÁZIORVOSI RENDELŐ működésében is változások történnek - írta tájékoztatójában Dr. Bakos János háziorvos.

  Bővebben...:
   
 • Ügyfélfogadás szünetel

  A lakossági, folyékony hulladék szállítás ügyben is SZÜNETEL a SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS, a szolgáltató az alábbi elérhetőségeken kereshető:

  Bővebben...:
   
 • Alföldvíz - tájékoztató

  A szolgáltató a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel a biztonságos víziközmű szolgáltatás fenntartásának és a Társaság működőképességének megőrzése érdekében tájékoztató levelet juttatott el az önkormányzatokhoz

  Bővebben...:
   
 • Zárt kapus meccsek

  A koronavírus járvánnyal kapcsolatban számos kormányzati döntés, intézkedés született. Ez természetesen a sportrendezvényeket sem kerülhette el. A Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség (CSLSZ) ezzel összhangban lévő döntése szerint - más kormánydöntésig - az új szabályozás szerint rendezhetők és tarthatók meg a megyei labdarúgó mérkőzések:

  Bővebben...:
   

Havi Mini Eseménynaptár

Go to top