szemerkélő eső is megszentelte (volna) az új kenyeret

Az időjárás idén nem volt kegyes az ünneplőkhöz, de a forgatókönyv rugalmasan igazodott a lehetőségekhez, így kis változtatással az eredeti elképzelés valósulhatott meg. A szabadtérinek tervezett rendezvénynek az utolsó pillanatban a Művelődési Ház adott otthont.

Dr. Papp Sándor polgármester úr államalapítást és az új kenyeret, annak előállításának fáradtságos munkáját méltató szavai után a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola diákjainak műsora és az Őszikék Nyugdíjas Klub tagjainak énekei szebben is hangzottak az intézmény falai között, mint szabad térben. A rapszodikus időjárás tréfát űzött volna az ünneplőkkel – de a kopjafa koszorúzására éppen elállt az eső, így a szentmisére és terményáldásra a parkból vonulhattak be.


Negyela Zoltán plébános úr meghívására a szentmisét Janes Zoltán atya, zákányszéki plébános úr celebrálta. Mint mondotta, örömmel vállalta a felkérést, mert amellett, hogy díszes és tágas a templomunk, a Boldogságos Szűz Máriáról elnevezett, az oltalmába ajánlott Nagyboldogasszony templomban a mise celebrálását nagy megtiszteltetésnek tartja.


A kenyéráldást követően – amelyre Dr. Dobó István, Öttömös polgármestere is elhozta községének kenyerét – a  hívek, vendégek a megáldott új kenyeret kóstolták meg ugyancsak a Művelődési Házban – a szemerkélővé "szelídült" esőben.
Köszönjük minden jelenlévőnek, közreműködőnek és segítőnek, hogy idén is színvonalas műsorral, méltóképpen ünnepelhettünk!

kép és szöveg: Csala István

HIRDETMÉNYEK

 • Háziorvosi tájékoztató

  A koronavírus járvány miatt bevezetett rendelkezések és korlátozások figyelembe vételével a HÁZIORVOSI RENDELŐ működésében is változások történnek - írta tájékoztatójában Dr. Bakos János háziorvos.

  Bővebben...:
   
 • Ügyfélfogadás szünetel

  A lakossági, folyékony hulladék szállítás ügyben is SZÜNETEL a SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS, a szolgáltató az alábbi elérhetőségeken kereshető:

  Bővebben...:
   
 • Alföldvíz - tájékoztató

  A szolgáltató a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel a biztonságos víziközmű szolgáltatás fenntartásának és a Társaság működőképességének megőrzése érdekében tájékoztató levelet juttatott el az önkormányzatokhoz

  Bővebben...:
   
 • Zárt kapus meccsek

  A koronavírus járvánnyal kapcsolatban számos kormányzati döntés, intézkedés született. Ez természetesen a sportrendezvényeket sem kerülhette el. A Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség (CSLSZ) ezzel összhangban lévő döntése szerint - más kormánydöntésig - az új szabályozás szerint rendezhetők és tarthatók meg a megyei labdarúgó mérkőzések:

  Bővebben...:
   

Havi Mini Eseménynaptár

Go to top