Az önkormányzat több intézménye is energetikai szempontból korszerűtlen épületben található.

A Polgármesteri Hivatal, a Községi Könyvtár és a Fogorvosi rendelő határoló szerkezetei nem szigeteltek, fűtési és melegvíz-ellátási rendszerük - a Községi Könyvtár kivételével - elavultak, régiek. Működtetésük gazdaságosságát előtérbe helyezve a Polgármesteri Hivatalra napelemek is kerülnének, biztosítva az intézmények villamos energia szükségletének jelentős részét.

a projekt

Pusztamérges községi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül TOP-3.2.1-15 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be. A támogató döntése alapján az önkormányzat 65.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az "Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Pusztamérgesen" című projektre. 

A korszerűsítendő létesítmények: polgármesteri hivatal, községi könyvtár, fogorvosi rendelő.
Mindhárom épület esetén a határoló szerkezetek szigetelése, fűtés és melegvíz előállítás korszerűsítése (könyvtár kivitelével), illetve a polgármesteri hivatalra napelem kerül elhelyezésre."

A projekt megvalósításának kezdete:

fizikai befejezés tervezett időpontja:

 

A POLGÁRMESTERI HIVATAL Móra téren lévő épülete néhány éve új nyílászárókat kapott, de külső homlokzat szigetelés nem történt.

 

A KÖZSÉGI KÖNYVTÁR épületének belső átalakítása, fűtés korszerűsítése 2005-ben történt meg.  A nyílászárók és a homlokzat ebből kimaradt.

 

A FOGORVOSI RENDELŐ épülete is külső szigetelés nélküli, elavult fűtési rendszerrel (földgáz üzemű konvektorok) működő létesítmény.

 

 

PÁLYÁZATOK

 • Külterületi utak karbantartása

  Pusztamérges község relatív kis belterületéhez mérten kiterjedt külterületi úthálózattal rendelkezik,

  Bővebben...:
   
 • Energetikai korszerűsítés

  Az önkormányzat több intézménye is energetikai szempontból korszerűtlen épületben található.

  Bővebben...:
   
 • Védőnői Tanácsadó kialakítása

  Annak ellenére, hogy a településen születő babák száma alacsony - a Tanácsadó gyakran látogatott, forgalmas intézmény.

  Bővebben...:
   
 • Óvoda fejlesztése Pusztamérgesen

  A Hétszínvirág óvoda homlokzata és tetőszerkezete már felújításra került. A belső terek is korszerűek - a fűtés viszont nem az.

  Bővebben...:
   
Go to top