Tisztelt Pusztamérgesiek!

Ismét eltelt egy év, ismét elérkezett a zárszámadás, az összegzés, az értékelés ideje. Összességében elmondhatjuk a leköszönő 2018-as évről, hogy nem zártunk rosszul, az elképzelések és a betervezett beruházások döntő többségét megvalósítottuk. Az önkormányzat a kötelező és önként vállalt feladatait hiánytalanul, jól ellátta, gazdasági helyzete stabil, adóssága nincs. Az év eleje egy kicsit döcögősen indult, hiszen a 2016-ban beadott TOP-os pályázatok teljesítéséhez megnyert pénzösszeg és a megvalósítás valós költsége között jelentős különbségek jelentkeztek. A hiányzó összeget az önkormányzatnak saját költségvetéséből kellett biztosítania, ami működési problémákat okozhatott volna, de szerencsére nem így történt.
Ilyen nehézségek között megtörtént az óvoda fűtésének teljes korszerűsítése, a védőnői szolgálat átköltöztetése és teljes felújítása, eszközeinek bővítése. Az év során a Petőfi és a Rákóczi utcában új járdát építettünk, a futballpályán új labdafogó háló került felszerelésre és egy 100 ülőhelyes lelátó került összeszerelésre.
A Magyar Kézilabda Szövetség segítségével az általános iskola salakos pályáján egy új, rekortán kézilabda pálya épült. A pálya megépítéséhez szükséges alapozás költségeit a Szeged-Csanádi egyházmegye és Pusztamérges Községi Önkormányzat közösen vállalta.
A polgármesteri hivatal, könyvtár és fogorvosi rendelő energetikai korszerűsítése nem fért bele a 2018-as évbe. A beruházás előkészítés alatt áll, a 2019-es év első felében remélhetőleg megvalósul.
A közmunka programban megtermelt termények döntő többsége feldolgozásra került az önkormányzat által működtetett konyhában és savanyító üzemben. A feldolgozásra alkalmatlan és fölösleges termények szétosztásra kerültek. A nyári diákmunka keretében 8 tanulót tudtunk foglalkoztatni július és augusztus hónapban.
Az önkormányzat jó viszonyt ápol a település civil szervezeteivel, a lehetőségekhez mérten kölcsönösen segítünk egymásnak. Hagyományainknak megfelelően az önkormányzati rendezvények megszervezésre kerültek – úgy gondolom, hogy nem okoztunk csalódást, a várakozásoknak megfeleltünk. Átgondolva a 2018-as év történéseit, azt kell megállapítani, hogy érdemes volt közösen gondolkodni és közösen dolgozni.
Szeretnék köszönetet mondani minden pusztamérgesi lakosnak az év folyamán elvégzett munkájáért, szeretnék köszönetet mondani a segítségért, a támogatásért. Megköszönöm a képviselő-testület minden tagjának az éves munkáját, aktivitását.
Köszönöm munkatársaimnak a kitartó munkáját, segítségét, megértését!

Kívánok minden pusztamérgesi lakosnak egészségben, szeretetben és sikerekben gazdag boldog 2019-es esztendőt!

Dr. Papp Sándor
polgármester

Képviselő-testület tagjai 2019-2024.

 

Dr. Papp Sándor
polgármester


Bakos-Homoki Szilvia
képviselő


Csíkos István
képviselő

 


Kispál István
képviselő
 
Krisztin Krisztián
képviselő

 
Preszner Richárd
képviselő

 

 
Turcsányi János
képviselő

HIRDETMÉNYEK

Óvodapedagógus álláshirdetés

Ruzsai Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde (6786 Ruzsa, Alkotmány tér 3. sz.) a Közalkalmazottak jogállásáról
szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Ruzsai
Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógus munkakör betöltésére.

Bővebben...:

Fémipari munkalehetőség

Szakirányú végzettséggel lakatosokat és minősített hegesztőket keres a Bács Work munkaerő közvetítő iroda. Jelentkezni az alábbi felhívásban szereplő elérhetőségeken lehet, bővebb információ ugyanitt kérhető.

Bővebben...:

Ügyintézés szünetel

Július 1. a Köztisztviselők Napja (és a Magyar Egészségügy ünnepnapja is - Semmelweis nap). A Polgármesteri Hivatalban 2020. július 1-én ÜGYINTÉZÉSI SZÜNET lesz. A háziorvos, a fogorvos és a védőnő rendelései elmaradnak, az önkormányzat és a rendelők zárva tartanak.
Az orvosi ügyelet zavartalanul működni fog.

Megértésüket köszönöm!

Erdélyi-Nagy Renáta
aljegyző

Diákmunka 2020.

Fiatalok figyelem! Idén is van lehetőség nyári diákmunkára az Önkormányzatnál!
A jelentkezési határidő kissé szűkös - erre mindenképpen figyelni kell! Részletek (nyomtatható formában) ITT ÉRHETŐK EL

Bankszünnap a TakarékBuszon

Tisztelt Ügyfeleink! Ezúton is tájékoztatjuk Önöket, hogy a Takarékbank ZRt. számlavezető rendszereinek egységesítése miatt 2020. június 26-án, 29-én és 30-án BANK SZÜNNAPOT tartamely a pénztári szolgálatra és a könyvelésre egyaránt kiterjed. (ez idő alatt az azonnali fizetési (AFR) megbízások folyamatosan teljesülnek, valamint a bank- és hitelkártyák is használhatók lesznek)

Bővebben...:

Havi Mini Eseménynaptár

Go to top