Öt év, évi majdnem tíz kiló. Mindig benne van az emberben: "Á, innen még vissza tudom hozni." Ez a lazaság abból fakad, hogy elvileg már ismerem a módját, tudom, mit kell csinálni, ha le akarok fogyni. Aztán a farkaséhséggel már nem tudunk mit kezdeni. Éhesek vagyunk és enni akarunk, és abban a pillanatban meggyőzzük magunkat arról, hogy enni nem bűn. És ezek a kis elvesztett csaták megpecsételik az egész háború sorsát. (Dombóvári István)

 

2016. év II. negyedév ÉTLAPOK

hét időszak étkezés típusa hét
JÚNIUS
26  június 27. - július 1.  óvoda iskola   felnőtt 26.
25.  június 20. - június 24.  óvoda  iskola  felnőtt 25.
24.  június 13. -június 17.  óvoda  iskola  felnőtt 24.
23.  június 6. - június 10.  óvoda  iskola  felnőtt 23.
22.  május 30. - június 3.  óvoda  iskola  felnőtt 22.
 
MÁJUS
21.  február 23. - május 27.  óvoda  iskola  felnőtt 21.
20.  május 16. - május 20.  óvoda  iskola  felnőtt 20.
19.  május 9. - május 13.  óvoda  iskola  felnőtt 19.
18.  május 2. -május 6.  óvoda  iskola felnőtt  18.
 
ÁPRILIS
17.  április 25. - április 29. óvoda iskola felnőtt 17.
16.  április 18. - április 22. óvoda iskola felnőtt 16.
15.  április 11. - április 15. óvoda iskola felnőtt 15.
14.  április 4. - április 8. óvoda iskola felnőtt 14.
hét időszak étkezés típusa  hét
A legfontosabb tippem, hogyan főzzünk gyorsan finomat, hogy költsünk a jó hozzávalókra. Minél jobbak az összetevők, annál kevesebb energiával lehet valami finomat összehozni belőlük.  (Gordon Ramsay)

Befizetés

Tisztelt Előfizetők!
Az étkezési térítési díjak beszedésének módja változott!
Ezentúl már nem a konyhán, hanem a Polgármesteri Hivatalban lehet befizetni az esedékes díjakat.

Pénztári órák:
HÉTFŐ: 8-15.30
SZERDA: 8-15.30
PÉNTEK: 8-13 (csak páros héten!)

Megértésüket ezúton is köszönjük!

Receptek

Ha az étlap böngészése közben kedve támadt sütni-főzni és (még) nincs kedven weboldala, adunk néhány ötletet, hogy ne mindig az agyonlapozott szakácskönyvből... higgye el, a család hálás lesz érte! Egy próbát megér...

Havi Mini Eseménynaptár

Jelmagyarázat

Az étlapon a menük alatt feltüntetésre kerül a lényeges összetevők mennyisége is. Az alkalmazott rövidítések:
S - só (g)
ZS - zsír (g)
F - fehérje (g)
G - cukor (g)
E - energia (kcal)
T - telített zsírsav (g)
CH - szénhidrát (g)
Ca - kalcium (mg)

Allergén jelmagyarázat
G - glutén, gabonák
L - laktóz, tej, tejtermékek
T - tojás, fehérje
F - földimogyoró
Z - zeller
R - rákfélék
H - halak
O - szója
D - dióféle, mandula, pisztácia
M - mustár
S - szezámmag
K - szulfitok, kén-dioxid
C - csillagfürt
P - puhatestűek

Go to top