A Pusztamérges Községi Önkormányzat (Középiskola épületében működő) főzőkonyhája intézményi és lakossági - térítéses - étkezést tesz lehetővé. A napköziotthonos óvoda és az általános iskola részére napi háromszori, a Gondozási Központ ellátottak és a lakossági előfizetők részére egyszeri étkezést (ebédet) biztosít.

2016. év IV. negyedév ÉTLAPOK

hét időszak étkezés típusa hét
DECEMBER
52.  december 26. - december 30.  óvoda iskola   felnőtt 52.
51.  december 19. - december 23.  óvoda  iskola  felnőtt 51.
50.  december 12. -december 16.  óvoda  iskola  felnőtt 50.
49.  december 5. - december 9..  óvoda  iskola  felnőtt 49.
 
NOVEMBER
48.  november 28. - december 2. óvoda iskola felnőtt  48.
47.  november 21. - november 25.  óvoda  iskola  felnőtt 47.
46.  november 14. - november 18.  óvoda  iskola  felnőtt 46.
45.  november 7. - november 11.  óvoda  iskola  felnőtt 45.
44.  október 31. -november 4.  óvoda  iskola felnőtt  44.
 
OKTÓBER
43.  október 24. - október 28. óvoda iskola felnőtt 43.
42.  október 17. - október 21. óvoda iskola felnőtt 42.
41.  október 10. - október 14. óvoda iskola felnőtt 41.
40.  október 3. - október 7. óvoda iskola felnőtt 40.
hét időszak étkezés típusa  hét

 

Miközben mosogatsz, imádkozz! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hisz ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél, és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie. (Paolo Coelho)


2016. év III. negyedév ÉTLAPOK

hét időszak étkezés típusa hét
SZEPTEMBER
39.  szeptember 26. - szeptember 30. óvoda iskola  felnőtt 39.
38.  szeptember 19. - szeptember 23. óvoda iskola felnőtt 38.
37.  szeptember 12. -szeptember 16. óvoda iskola felnőtt 37.
36.  szeptember 5. - szeptember 9. óvoda iskola felnőtt 36.
 
AUGUSZTUS
35.  augusztus 29. - szeptember 2. óvoda iskola felnőtt 35.
34.  augusztus 22. - augusztus 26. óvoda iskola felnőtt 34.
33.  augusztus 15. - augusztus 19. óvoda iskola felnőtt 33.
32.  augusztus 8. - augusztus 12. óvoda iskola felnőtt 32.
31.  augusztus 1. -augusztus 5. óvoda iskola felnőtt  31.
 
JÚLIUS
30.  július 25. - július 29. óvoda iskola felnőtt 30.
29.  július 18. - július 22. óvoda iskola felnőtt 29.
28.  július 11. - július 15. óvoda iskola felnőtt 28.
27.  július 4. - július 8. óvoda iskola felnőtt 27.
hét időszak étkezés típusa  hét

 

Bármilyen diéta, amely az igazán kedvelt ételek elhagyásán alapul, csak ideiglenesen működhet. Mindaz az étel, amit nem eszünk meg, kísérteni fog. Amint a diéta véget ér - akár azért, mert feladjuk, akár, mert pillanatnyi sikert értünk el. (Brian Wansink)


 Öt év, évi majdnem tíz kiló. Mindig benne van az emberben: "Á, innen még vissza tudom hozni." Ez a lazaság abból fakad, hogy elvileg már ismerem a módját, tudom, mit kell csinálni, ha le akarok fogyni. Aztán a farkaséhséggel már nem tudunk mit kezdeni. Éhesek vagyunk és enni akarunk, és abban a pillanatban meggyőzzük magunkat arról, hogy enni nem bűn. És ezek a kis elvesztett csaták megpecsételik az egész háború sorsát. (Dombóvári István)

 

2016. év II. negyedév ÉTLAPOK

hét időszak étkezés típusa hét
JÚNIUS
26  június 27. - július 1.  óvoda iskola   felnőtt 26.
25.  június 20. - június 24.  óvoda  iskola  felnőtt 25.
24.  június 13. -június 17.  óvoda  iskola  felnőtt 24.
23.  június 6. - június 10.  óvoda  iskola  felnőtt 23.
22.  május 30. - június 3.  óvoda  iskola  felnőtt 22.
 
MÁJUS
21.  február 23. - május 27.  óvoda  iskola  felnőtt 21.
20.  május 16. - május 20.  óvoda  iskola  felnőtt 20.
19.  május 9. - május 13.  óvoda  iskola  felnőtt 19.
18.  május 2. -május 6.  óvoda  iskola felnőtt  18.
 
ÁPRILIS
17.  április 25. - április 29. óvoda iskola felnőtt 17.
16.  április 18. - április 22. óvoda iskola felnőtt 16.
15.  április 11. - április 15. óvoda iskola felnőtt 15.
14.  április 4. - április 8. óvoda iskola felnőtt 14.
hét időszak étkezés típusa  hét
A legfontosabb tippem, hogyan főzzünk gyorsan finomat, hogy költsünk a jó hozzávalókra. Minél jobbak az összetevők, annál kevesebb energiával lehet valami finomat összehozni belőlük.  (Gordon Ramsay)

A legfontosabb tippem, hogyan főzzünk gyorsan finomat, hogy költsünk a jó hozzávalókra. Minél jobbak az összetevők, annál kevesebb energiával lehet valami finomat összehozni belőlük.  (Gordon Ramsay) Az étkezési tanácsok sokszor homályosak, nehéz követni őket. Megtartani még nehezebb. Az egyszerű és jól követhető tanácsok ritkák, nem utolsósorban azért, mert minden embernek megvan a maga egyéni anyagcseréje, saját testmérete és számításba veendő betegségtörténete. A tanácsok inkább elnagyolt, általános irányvonalakat jelentenek, amelyeket követhetünk. Ezenkívül keveseknek van idejük arra, hogy részletesen átgondolják az étrendjüket. Az evés bonyolult tudomány. (Johannes Hinrich von Borstel)

 

2016. év I. negyedév ÉTLAPOK

hét időszak étkezés típusa hét
MÁRCIUS
13.  március 28. - április 1.  óvoda iskola   felnőtt 13.
12.  március 21. - március 25.  óvoda  iskola  felnőtt 12.
11.  március 14. -március 18.  óvoda  iskola  felnőtt 11.
10.  március 7. - március 11.  óvoda  iskola  felnőtt 10.
9.  február 29. - március 4.  óvoda  iskola  felnőtt 9.
 
FEBRUÁR
8.  február 22. - február 26.  óvoda  iskola  felnőtt 8.
7.  február 15. - február 19.  óvoda  iskola  felnőtt 7.
6.  február 8. - február 12.  óvoda  iskola  felnőtt 6.
5.  február 1. -február 5.  óvoda  iskola felnőtt  5.
 
JANUÁR
4.  január 25. - január 29. óvoda iskola felnőtt 4.
3.  január 18. - január 22. óvoda iskola felnőtt 3.
2.  január 11. - január 15. óvoda iskola felnőtt 2.
1.  január 4. - január 8. óvoda iskola felnőtt 1.
hét időszak étkezés típusa  hét

 

Minden egyes étel és élmény, amit egyedül élünk meg, kevésbé értékes, mint ha azokkal osztjuk meg, akiket szeretünk.  (Gianni Annoni)

 

Befizetés

Tisztelt Előfizetők!
Az étkezési térítési díjak beszedésének módja változott!
Ezentúl már nem a konyhán, hanem a Polgármesteri Hivatalban lehet befizetni az esedékes díjakat.

Pénztári órák:
HÉTFŐ: 8-15.30
SZERDA: 8-15.30
PÉNTEK: 8-13 (csak páros héten!)

Megértésüket ezúton is köszönjük!

Receptek

Ha az étlap böngészése közben kedve támadt sütni-főzni és (még) nincs kedven weboldala, adunk néhány ötletet, hogy ne mindig az agyonlapozott szakácskönyvből... higgye el, a család hálás lesz érte! Egy próbát megér...

Havi Mini Eseménynaptár

Jelmagyarázat

Az étlapon a menük alatt feltüntetésre kerül a lényeges összetevők mennyisége is. Az alkalmazott rövidítések:
S - só (g)
ZS - zsír (g)
F - fehérje (g)
G - cukor (g)
E - energia (kcal)
T - telített zsírsav (g)
CH - szénhidrát (g)
Ca - kalcium (mg)

Allergén jelmagyarázat
G - glutén, gabonák
L - laktóz, tej, tejtermékek
T - tojás, fehérje
F - földimogyoró
Z - zeller
R - rákfélék
H - halak
O - szója
D - dióféle, mandula, pisztácia
M - mustár
S - szezámmag
K - szulfitok, kén-dioxid
C - csillagfürt
P - puhatestűek

Go to top