A Pusztamérges Községi Önkormányzat (Középiskola épületében működő) főzőkonyhája intézményi és lakossági - térítéses - étkezést tesz lehetővé. A napköziotthonos óvoda és az általános iskola részére napi háromszori, a Gondozási Központ ellátottak és a lakossági előfizetők részére egyszeri étkezést (ebédet) biztosít.

 

Nemcsak abban ál a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja fel egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja az utána következőt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott, akkor hoznak megint valamit, amire azt kell mondani, hogy "de már ebből eszünk!"

(Jókai Mór)

2020. év I. negyedévi ÉTLAPOK

15. hét április 6 - 10.       15
14. hét március 30 - április 3.       14
13. hét március 23 - 27.       13
12. hét március 16 - 20.       12
11. hét  március 9 - 13.       11
10. hét március 2 - 6.       10
9. hét  február 24 - 28.       09
8. hét február 17 - 21.       08
7. hét  február 10 - 14.       07
6. hét február 3 - 7.       06
5. hét január 27 - 31. óvoda iskola felnőtt 05
4. hét január 20 - 24. óvoda iskola felnőtt 04
3. hét január 13 - 17. óvoda iskola felnőtt 03
2. hét január 6 - 10. óvoda iskola felnőtt 02
1. hét január 1 - 3. - - felnőtt 01

Az evés olyan, mint a bevásárlás: minél tovább maradunk a boltban, annál többet vásárolunk Azaz, minél tovább maradunk az asztalnál, annál többet eszünk. (Brian Wansink)

 

 

Befizetés

Tisztelt Előfizetők!
Az étkezési térítési díjak beszedésének módja változott!
Ezentúl már nem a konyhán, hanem a Polgármesteri Hivatalban lehet befizetni az esedékes díjakat.

Pénztári órák:
HÉTFŐ: 8-15.30
SZERDA: 8-15.30
PÉNTEK: 8-13 (csak páros héten!)

Megértésüket ezúton is köszönjük!

Átutalás

Bankon keresztül is kiegyenlítheti étkezési térítési díját!
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy étkezési térítési díj befizetése Pusztamérges Községi Önkormányzat házipénztárán kívül átutalással is történhet az 5760005311088626 bankszámla számra!

Befizetés esedékes a tárgyhót követő 10-től 25-ig . Köszönjük megértésüket!

Receptek

Ha az étlap böngészése közben kedve támadt sütni-főzni és (még) nincs kedven weboldala, adunk néhány ötletet, hogy ne mindig az agyonlapozott szakácskönyvből... higgye el, a család hálás lesz érte! Egy próbát megér...

Jelmagyarázat

Az étlapon a menük alatt feltüntetésre kerül a lényeges összetevők mennyisége is. Az alkalmazott rövidítések:
S - só (g)
ZS - zsír (g)
F - fehérje (g)
G - cukor (g)
E - energia (kcal)
T - telített zsírsav (g)
CH - szénhidrát (g)
Ca - kalcium (mg)

Allergén jelmagyarázat
G - glutén, gabonák
L - laktóz, tej, tejtermékek
T - tojás, fehérje
F - földimogyoró
Z - zeller
R - rákfélék
H - halak
O - szója
D - dióféle, mandula, pisztácia
M - mustár
S - szezámmag
K - szulfitok, kén-dioxid
C - csillagfürt
P - puhatestűek

Go to top