7. Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár

Idén rendezte meg a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal hetedik alaklommal a megyei közfoglalkoztatási kiállítást és vásárt, amelyen a közfoglalkoztatók – elsősorban önkormányzatok – valamint szociális szövetkezetek mutatkoztak be terményeikkel, kézműves termékekkel, illetve a programban előállított egyéb árucikkeikkel.
A piacra jutás megkönnyítése érdekében a rendezvény nem titkolt célja a közfoglalkoztatás (benne a közmunka program) népszerűsítése, a program és az abban dolgozók megbecsültségének emelése, valamint ezen programban rejlő lehetőségek minél szélesebb körben történő megismertetése a foglalkoztatói és munkavállalói oldalon egyaránt.

A dekoratív, tetszetős települési (foglalkoztatói) standokat a kiállítók termékeiknek és elképzeléseiknek megfelelően alakíthatták tovább, hogy minél tetszetősebben mutassák be, hogy mit termelnek, állítanak elő vagy dolgoznak fel közfoglalkoztatás keretében. Pusztamérgesről a kertben termelt vöröshagyma, krumpli, fűszerpaprika, cékla és káposzta került az asztalra – utóbbiak savanyúság formájában is, ami szintén helyben, az erre a célra kialakított üzemben készült.

A felhasználási lehetőségek igen változatosak: van település, ahol helyben forgalomba hozzák és árusítják a termékeket, míg másutt – településünkön is – az önkormányzati főzőkonyha hasznosít belőle és a szociálisan rászorulók kapják támogatásként.

A Megyeháza épületében megrendezett eseményről a Délmagyarország napilap is tudósított – cikkük itt olvasható.

már a megnyitó előtti napon megkezdődtek az előkészületek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük