Wednesday, 2021. May 12.

A legszebb konyhakertek 2021.


Településünk idén nyolcadik alkalommal csatlakozik a “Legszebb konyhakertek” programhoz. A rendhagyó kezdeményezést Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere álmodta meg és teremtett belőle hagyományt, hogy a parkgondozáson kívül a konyhakertek létesítésének, ápolásának tudománya is nagyobb nyilvánosságot, népszerűséget kapjon. Ez – főleg vidéken – elődeink számára nagyon fontos tevékenység volt, hiszen a veteményesben megtermelt zöldség került az asztalra akkor is és ma is.

A program kiforrottságát és profizmusát jellemzi, hogy honlapjukon és közösségi oldalukon minden települést név szerint köszöntenek, ha csatlakoznak a programhoz. Így mi sem maradtunk ki az üdvözlésből, a táblácskát közzé is tesszük. Nincs ennek jelentősége – legyintenek a kételkedők, pedig nekik is jóleső érzés, ha törekvéseiket egy-egy biztató szóval illetik. A teljes felhívás itt érhető el: 

A felhívásban közöltek szerint már lehet jelentkezni a mozgalom idei fordulójára, ami a szervezők szerint is csak egy jó szándékú és szelíd verseny, mert a gondozott kertek látványa, a szépen fejlődő növények által mindenki nyertes lesz, aki benevez. Az már csak hab a tortán, hogy a szépek közül is kiemelkedők díjazásban részesülnek, mert az elismerés mindenkinek jár! Csatlakozzon Ön is a mozgalomhoz, töltse le a jelentkezési lapot!

A feltételek nem teljesíthetetlenek és – tekintettel a járványügyi helyzet aktuális állapotára – az önkormányzat, illetve a helyi szervezésben és lebonyolításban érdekelt intézmények dolgozói lehetőség szerint igyekeznek majd segítséget nyújtani a feltételek eredményes teljesítéséhez. “Kockázat” tehát semmi, járulékos következmény pedig egy szép konyhakert lehet, amit minden gazda (jelentkezéstől függetlenül) elégedetten szemlél és örömmel dolgozik benne!
Nos? Reméljük, kedvet csináltunk Önnek is!

0 comments on “A legszebb konyhakertek 2021.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Archívum

Kategóriák

Híreink nyomtatásban

Közösségi hálózatok

Watch Live News

Legutóbbi hozzászólások