A legszebb konyhakertek

Kertészkedni, növényeket nevelni sokaknak jóleső érzés: látni, ahogy növekednek a zöldségfélék, fejlődnek a gyümölcsfák, s közben a jó gazda gondosságával és – a tapasztalatokból, jó tanácsokból épülő – szakértelemmel biztosítani ennek folyamatosságát és a jó termést… megéri a befektetést.

A gyakorlott kertművelők számára nem ismeretlen a „Legszebb konyhakertek” néven futó, Magyar Örökség díjas mozgalom (mert ez nem igazán verseny); a Karcagról induló kezdeményezéshez ebben az évben is csatlakozik Pusztamérges. Jubilálunk, ugyanis 10. alkalommal veszünk részt a programban!
A zsűri döntése alapján és a hagyományokhoz híven ebben az évben is a környezettudatosság áll a középpontban és a kezdeményezés célja sem változott: A program célja elismerni a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti növényt, zöldséget, fűszer,- gyógynövényeket, gyümölcsöt. A 2023-as év mottója: „komposztáljunk – használjunk komposztot!” Nagyon aktuális tevékenység ez az újrahasznosítás és a hulladék csökkentés jegyében – pláne, hogy a szerves hulladék nem szemét, hanem nagyon is hasznos összetevőket tartalmazó tápanyag forrás.

Az idei „versenybe” június 15-ig van lehetőség jelentkezni, az ehhez szükséges nyilatkozat (Jelentkezési lap) a hivatkozásról tölthető le. A kategóriákat, szempontokat és nevezési információkat pedig a mellékelt összefoglaló tartalmazza. Röviden és tömören ennyi – legyen az Öné a legszebb pusztamérgesi konyhakert! (és ha már ez a cél, igazán be is nevezhetne) 🙂
Kellemes időtöltést a (konyha)kertben!

Az idei eseményeket nyomon követheti a mozgalom közösségi oldalán, a helyi híreket pedig (honlapunkon kívül) a legszebb konyhakertek honlapján is megtalálja – archív tartalmakkal együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük