Augusztus 20-i megemlékezés

A szemerkélő eső is megszentelte (volna) az új kenyeret

Az időjárás idén nem volt kegyes az ünneplőkhöz, de a forgatókönyv rugalmasan igazodott a lehetőségekhez, így kis változtatással az eredeti elképzelés valósulhatott meg. A szabadtérinek tervezett rendezvénynek az utolsó pillanatban a Művelődési Ház adott otthont.

Dr. Papp Sándor polgármester úr államalapítást és az új kenyeret, annak előállításának fáradtságos munkáját méltató szavai után a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola diákjainak műsora és az Őszikék Nyugdíjas Klub tagjainak énekei szebben is hangzottak az intézmény falai között, mint szabad térben. A rapszodikus időjárás tréfát űzött volna az ünneplőkkel – de a kopjafa koszorúzására éppen elállt az eső, így a szentmisére és terményáldásra a parkból vonulhattak be.

Negyela Zoltán plébános úr meghívására a szentmisét Janes Zoltán atya, zákányszéki plébános úr celebrálta. Mint mondotta, örömmel vállalta a felkérést, mert amellett, hogy díszes és tágas a templomunk, a Boldogságos Szűz Máriáról elnevezett, az oltalmába ajánlott Nagyboldogasszony templomban a mise celebrálását nagy megtiszteltetésnek tartja.

A kenyéráldást követően – amelyre Dr. Dobó István, Öttömös polgármestere is elhozta községének kenyerét – a  hívek, vendégek a megáldott új kenyeret kóstolták meg ugyancsak a Művelődési Házban – a szemerkélővé „szelídült” esőben.
Köszönjük minden jelenlévőnek, közreműködőnek és segítőnek, hogy idén is színvonalas műsorral, méltóképpen ünnepelhettünk!

kép és szöveg: Csala István

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.