Tuesday, 2022. January 25.

Bursa Hungarica 2022.


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázat keretében meghirdette a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó (Bursa 2022 B) vagy folytató (Bursa 2022 A) fiatalok számára. A felhíváshoz az idei évben is csatlakozott Pusztamérges Község Önkormányzata.

A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. Az ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál:

  • a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás,
  • a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és
  • a felsőoktatási intézményi támogatás.

A tavalyi évhez hasonlóan a pályázat beadásához a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges annak, aki még nem rendelkezik regisztrációval.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése értelmében a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat 2022. évi fordulójában a pályázatok rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtás határideje: 2021. november 5.

a pályázati felhívás TELJES SZÖVEGE itt tekinthető meg

A pályázatot az EPER-Bursa rendszerben kitöltve, véglegesítve, onnan kinyomtatva, aláírva kizárólag a lakóhely szerint illetékes települési önkormányzat hivatalához lehet benyújtani. A pályázat két kategóriában nyújtható be, amelyről részletes tájékoztató az alábbi elérhetőségeken található:

“A” típusú pályázat ↗

a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan

“B” típusú pályázat ↗

Felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára

A pályázatra vonatkozó részletes információk 2021. október 5-től (pályázati kiírások, tájékoztatók, elektronikus információs rendszer, EPER-Bursa) megtalálhatók a www.pusztamerges.hu vagy a www.emet.gov.hu honlapon.

0 comments on “Bursa Hungarica 2022.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Archívum

Kategóriák

Híreink nyomtatásban

Közösségi hálózatok

Watch Live News