Bursa Hungarica 2023.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázat keretében meghirdette a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj pályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó (Bursa 2023 B.) vagy tanulmányokat folytató (Bursa 2023 A.) fiatalok számára. A felhíváshoz ebben az évben is csatlakozott Pusztamérges Község Önkormányzata.

A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer célja, hogy a támogatás által esélyt teremtsen a hátrányos helyzetű és / vagy szociálisan rászoruló fiatalok számára a felsőoktatásban való részvételére. Az ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál:

  • a települési önkormányzatok által biztosított támogatás,
  • a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és
  • a felsőoktatási intézményi támogatás.

Az eddigi évekhez hasonlóan a pályázat beadásához a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges annak, aki még nem rendelkezik regisztrációval.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése értelmében a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat 2023. évi fordulójában a pályázatok rögzítésének és az önkormányzathoz történő benyújtás határideje: 2022. november 3.

a pályázati felhívás TELJES SZÖVEGE itt tekinthető meg

A pályázatot az EPER-Bursa rendszerben kitöltve, véglegesítve, onnan kinyomtatva, aláírva KIZÁRÓLAG a lakóhely szerint illetékes települési önkormányzat hivatalához lehet benyújtani. A pályázat két kategóriában nyújtható be, amelyről részletes tájékoztató az alábbi elérhetőségeken található:

„A” típusú pályázat ↗

a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan

„B” típusú pályázat ↗

Felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára

A pályázatra vonatkozó részletes információk 2022. október 3-tól (pályázati kiírások, tájékoztatók, elektronikus információs rendszer, EPER-Bursa) megtalálhatók a www.pusztamerges.hu vagy a www.emet.gov.hu honlapon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük