Monday, 2021. September 27.

Diákmunka 2021-ben is


Tisztelt Lakosság! Tisztelt Diákok!

A fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésére a 2013-2020-as években a Pénzügyminisztérium koordinálása mellett a “Nyári Diákmunka” program tapasztalatait felhasználva idén ismételten meghirdetésre kerül a program Pusztamérges községben is.
A program – prevenciós jelleggel – már diák korban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítja. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot.
A Nyári Diákmunka szervezésével kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk Önöket tájékoztatni:
A program keretében az önkormányzat 2021. július 1-től és 2021. augusztus 1-től 1-1 hónap időtartamra, 6 órában alkalmazhat tanulókat.

JELENTKEZNI LEHET: 2021. június 18-án (péntek) 14 óráig

Pusztamérges Községi Önkormányzatnál a kitöltött jelentkezési lappal, melyet Sziráczkiné Virágos Kis Editnél vehetnek át és adhatnak le.
A diákmunkán való alkalmazás feltétele, hogy a 16-25 év közötti, nappali tagozatos diák közvetítést kérőként lakó- vagy tartózkodási helye szerint illetékes Mórahalmi Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Nyilvántartásba vételre 2021. június 28-29-én (hétfő-kedd) lesz lehetőség.
A nyilvántartásba vételhez szükséges:

  1. személyes okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, adóazonosító jel, TAJ kártya)
  2. érvényes diákigazolvány (vagy annak hiányában – az iskolai tanulmányok befejezése miatt visszavont – iskolalátogatási igazolás)
  3. a 2020/2021-es tanév lezárását követően kiállított iskolalátogatási igazolás
  4. a legmagasabb iskolai végzettségről, szakképesítésről kiállított bizonyítvány
  5. a 16 és 18 év közötti diákoknak szülő / törvényes képviselő által kitöltött hozzájárulási nyilatkozata, vagy személyes megjelenése a nyilvántartásba vétel napján. A szülő vagy személyesen vagy a Polgármesteri Hivatalban beszerzett, kitöltött és aláírt nyilatkozattal járulhat hozzá gyermeke foglalkoztatásához. Ennek hiányában a regisztrációt a Kormányhivatal nem tudja elvégezni.

Kérdés esetén az alábbi elérhetőségeinken állunk rendelkezésükre:
Pusztamérges Községi Önkormányzat, 6785 Pusztamérges, Móra tér 2.
tel.: +36-62/286-851

Dr. Papp Sándor sk.
polgármester

0 comments on “Diákmunka 2021-ben is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Archívum

Kategóriák

Híreink nyomtatásban

Közösségi hálózatok

Watch Live News