Energetikai korszerűsítés

Az önkormányzat több intézménye is energetikai szempontból korszerűtlen épületben található. A Polgármesteri Hivatal, a Községi Könyvtár és a Fogorvosi rendelő határoló szerkezetei nem szigeteltek, fűtési és melegvíz-ellátási rendszerük – a Községi Könyvtár kivételével – elavultak, régiek. Működtetésük gazdaságosságát előtérbe helyezve a Polgármesteri Hivatalra napelemek is kerülnének, biztosítva az intézmények villamos energia szükségletének jelentős részét. Emellett mindhárom intézmény külső homlokzati hőszigetelését terveztük megvalósítani.

A PROJEKT

Pusztamérges községi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül TOP-3.2.1-15 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be. A támogató döntése alapján az önkormányzat 65.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Pusztamérgesen” című projektre. 

A projekt megvalósításának kezdete:
dátum

A POLGÁRMESTERI HIVATAL épületének utcafrontja néhány éve új nyílászárókat kapott, de a hátsó traktus korszerűtlen

A KÖZSÉGI KÖNYVTÁR épületének belső átalakítása, fűtésének korszerűsítése 2005-ben történt meg, így ez az épület – gépészetét, fűtésrendszerét tekintve – energetikailag korszerű. A nyílászárók cseréje és a homlokzat hőszigetelése az akkori pályázatból nem valósulhatott meg.

A FOGORVOSI RENDELŐ épülete is külső hőszigetelés nélküli, elavult fűtési rendszerrel (földgáz üzemű konvektorok és cserépkályha) működő létesítmény volt.

A fizikai befejezés tervezett időpontja:
2019. szeptember 17.

Az épület külső határoló szerkezeteinek hőszigetelése a homlokzati nyílászárók cseréjekor nem történt meg

A projekt megvalósítása során készült további felvételek a tematikus galériákban érhetők el.

A megvalósított pályázattal kapcsolatban megjelent SAJTÓKÖZLEMÉNY itt tekinthető meg.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.