Fenntarthatóság: Local Agenda ’21

Pusztamérges Községi Önkormányzat megbízásából 2014. évben az ENV-INFO Kft készítette el a település Local Agenda 21 Fenntartható Fejlődés Programját. A 2014-2020. években bekövetkezett jelentős gazdasági, társadalmi és környezeti változások tették indokolttá Pusztamérges község Fenntartható Fejlődés Helyi Programja felülvizsgálatát.

A program felülvizsgálata során a változások nyomon követhetősége, a trendek megállapítása érdekében a 2014. évben elkészített kérdőívek (lakossági és oktatási) felhasználásával ismét megkérdeztük a lakosság véleményét a fenntarthatósággal kapcsolatban, melynek kiértékelése alapján a település különböző jellemzőiről kaphattunk részletes képet.

A település lakosainak szíves közreműködésének köszönhetően a lakosoktól 92, míg a diákoktól 49 darab kitöltött kérdőívet vehettünk át. A kérdőívek segítségével lehetővé vált olyan, hosszú távú fenntarthatósági célokat megfogalmazni, melyek elsődleges célja elősegíteni Pusztamérges gazdasági, környezeti és társadalmi jellemzőinek pozitív irányba történő fejlődését, s így a község fenntartható fejlődését.

a Local Agenda 21 tanulmány a hivatkozásra kattintva letölthető

Pusztamérges Községi Önkormányzat nevében köszönöm az eljárásban résztvevők szíves közreműködését és segítőkész hozzájárulását.

Pusztamérges, 2022.01.24.

Dr. Papp Sándor sk.
polgármester

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.