Fűtés korszerűsítés az óvodában

Az augusztus az óvodai szünetről (is) szólt, ez azonban nem jelenti azt, hogy a falak között leállt az élet. Gyermekek valóban nincsenek, de a részben kiürített épületben most zajlik a fűtési rendszer teljes korszerűsítése.

A fűtőtestek túlnyomó része még a régi, öntöttvas radiátor volt, de a bővítéskor felszerelt alumínium elemeket is kicserélik.
Visszabontották a csöveket is, az új fűtési rendszer kisebb átmérőjű csövekkel, így kevesebb vízzel üzemel majd – ezzel is költségtakarékosabb lesz az intézmény fenntartása. Külön helyiségbe kerülnek a kazánok is, nem a foglalkoztatóba vezető folyosó falát „díszítik” ezen túl. Helyükre – egy közfal áthelyezésével a mozgáskorlátozott wc-nek is lesz helye.

Az épület akadálymentesítése egy rámpa építésével oldódik meg. A tisztasági meszeléssel és takarítással együtt a főbb munkálatok óvoda kezdésre be is fejeződtek. Az el nem készült részeket (akadálymentesítés és kazánház kialakítása) pedig elkerítették, ott az óvoda életének minimális zavarása mellett folynak tovább a munkálatok. A befejezés és átadás november végére várható.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.