Hasznos kiadványok

A művelődési házban lévő, eddig eMagyarország Pont néven futó, egy eredményes pályázatnak köszönhetően DJP Ponttá (Digitális Jólét Program Pont) váló szolgáltatási helyre hasznos kiadványokkal is szolgál. Az induló DJP Pontok megyei találkozóján a sok hasznos információ mellett – amelyek majd helyben a mindennapokba is beépülnek – kézzel fogható „azonnali” információkat is kaptunk a digitális világban való eligazodáshoz.

Két kiadvánnyal gazdagabban térhettünk haza; a NMHH (Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság) a tévé, a rádió és a nyomtatott sajtó figyelésén (esetleges bírságolásán) túlmenően ismeretterjesztő tevékenységet is folytat. Egyik friss kiadványuk általános információkat nyújt, hogy hogyan igazodhatunk el napjaink egyre sűrűbb, így nehezebben átlátható és követhető digitális tartalmai között. Arra is tartalmaz javaslatokat, hogy a különböző kifogásainkkal, panaszunkkal hová és milyen formában fordulhatunk.

Másik – talán még fontosabb – füzetük a szülőknek jelenthet segítséget, hogy miként tudnak jól szót érteni a gyerekek nyelvén és hogyan tudják követni az ő intenzív, fejlett és rendkívül gyorsan változó médiafogyasztási szokásaikat.

A füzetek a NMHH oldalán elektronikusan is hozzáférhetők, nyomtatott változatát a Művelődési Ház DJP Pontján (ePont) szerezhetik be.

Csala István DJP mentor

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.