Házhoz megy a Mikulás ’19

A „falu Mikulása” 2019. decemberében is tiszteletét tette azoknál a családoknál, ahol a szülők igényelték ezt a fajta találkozást. A Művelődési Házban a kezdetben ráérős, beszélgetéssel és cukorkaosztással járó elfoglaltság hamar sietséggé változott, mert jó néhány házat meg kellett látogatni! Ilyenkor egy gyors útvonalterv készül az igényeknek és időpontoknak megfelelően, hogy mindenkihez a legjobbkor (hazaérkezés után, babafürdetés vagy vacsora előtt, stb.) érkezzenek meg a csomagok – és a Mikulás. A fogadtatás vegyes: gyakran rajzot is adnak neki vagy énekelnek, de előfordul, hogy a kezdeti vagányság csak addig tart, ameddig be nem lép az ajtón; utána már a csend és a megilletődöttség vagy a szülők mögé, az asztal alá bújás következik! Sok múlik a lelkiismereten is…

A munka végeztével másnap délelőtt a Hétszínvirág Óvodában osztogatta a „névre szóló”, azaz óvodai jelekkel ellátott csomagokat a csillogó szemű, időnként megilletődött tulajdonosoknak a Mikulás.
Volt aki felismerni vélte a nagy szakállú, piros ruhás vendéget, aki viszont nem hagyta magát kizökkenteni nyugalmából az önként vállalt, vidám és felelősségteljes szerepéből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük