Házhoz ment a Mikulás

A több éves hagyomány idén is lelkes szimpatizánsokra talált a gyerkőcök körében, még ha nem is volt mindenki olyan bátor a piros ruhás, nagy szakállú Mikulás érkezésekor, mint a várakozás idején.

azért voltak, akik (még) tartottak a nagy szakállú Mikulástól

Nem csak az otthonokban lehetett találkozni vele, hanem a Móra Ferenc Művelődési Ház IKSZT-ben is. Itt fogadta azokat a kíváncsi gyerekeket, akik vagy nem tudták kivárni az érkezését vagy nem volt lehetőségük odahaza személyesen találkozni vele.

A „fogadóóráján” valóban nem volt részrehajló, mert mindenkit meglátogatott, akit lehetett; az intézményben éppen akkor összejövetelt tartó Mozgáskorlátozott Egyesület helyi csoportjához is bekukkantott. Innen indult útnak, hogy kézbesítse a behozott ajándékokat.

Az idő kezdetben kegyes volt a homokfutón, lóval érkező Mikuláshoz, később azonban szemerkélő eső is „szórakoztatta” a csilingelő csapatot. Sok vers és ének elhangzott a délután folyamán, igazán mindenki ügyes volt! Estébe nyúlt a látogatás, hiszen több helyre is egyeztetett időpontra érkezett; volt ahol pedig bármikor szívesen várták, csak menjen!

(a program megvalósítását támogatták: Dr. Papp Sándor polgármester, Rozsi László, Kószó Gábor, Jakus István polgárőr elnök, Pusztamérges községi Önkormányzat)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.