Településünk idén már hatodik alkalommal csatlakozik a "Legszebb konyhakertek" programhoz. A kezdeményezést Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere álmodta meg és teremtett belőle hagyományt, hogy a parkok és közterek gondozásán kívül a konyhakertek létesítésének, ápolásának a tudománya se menjen veszendőbe. Ez valaha a mostaninál sokkal fontosabb tevékenység volt, hiszen a veteményesben megtermelt zöldség került az asztalra. És vidéken így van ez még napjainkban is.

A program kiforrottságát és profizmusát jellemzi, hogy honlapjukon és közösségi oldalukon minden települést név szerint köszöntenek, ha csatlakoznak a programhoz. Emellett a "megyei lista" is folyamatosan frissül, hírül adva, hogy az adott település hányadik jelentkező a megyéjében. Nincs ennek nagy jelentősége - legyintenek a kételkedők, pedig nekik is jóleső érzés, ha törekvéseiket egy-egy biztató szóval illetik. A teljes felhívás itt érhető el: 

A felhívásban közöltek szerint már lehet jelentkezni a mozgalom idei fordulójára, ami a szervezők szerint is csak egy jó szándékú és szelíd verseny, mert a gondozott kertek látványa, a szépen fejlődő növények által mindenki nyertes lesz, aki benevez. Az már csak hab a tortán, hogy a szépek közül is kiemelkedők díjazásban részesülnek, mert az elismerés mindenkinek jár! Csatlakozzon Ön is a mozgalomhoz, töltse le a jelentkezési lapot vagy kérje a Móra Ferenc Művelődési Ház munkatársaitól! (leadni ugyanitt lehet, ha kitöltötte) JELENTKEZÉSI LAPOT itt talál:

Természetesen az "év témája" nem kell, hogy elriassza a lelkes kertművelőket; szó sincs arról, hogy a meglévő zöldségeket, gyümölcsfákat mind ki kellene cserélni! Ez csak iránymutatás és javaslat az elkövetkező időkre, hogy ha tehetik, részesítsék előnyben a tájegységünkön hajdan termesztett, termelt növények telepítését. (ha valakinek ettől függetlenül más preferenciái vannak, abból semmi hátránya nem származik) Ha tehát hajlandóságot érez szépen művelt kertjének megmutatásához - vagy ezen felhívás nyomán kedvet kapott hozzá - a szervezők szívesen látják a jelentkezők között!

Amennyiben kedvet kapott a mozgalomban való részvételre, töltsön ki egy jelentkezési lapot!
Ha nem rendelkezik nyomtatási lehetőséggel, a Móra Ferenc Művelődési Ház munkatársai mindenben a segítségére lesznek!