Pusztamérges Községi Önkormányzat képviselő-testülete által elfogadott (módosított / hatályon kívül helyezett rendeleteit a község régi honlapja évenkénti bontásban ill. egységes szerkezetben is tartalmazta. Ez a felület 2011. évig frissült, eddig volt használatban az a kistérségen belül egységes szerkezetű honlap-család, amelynek a pusztamérgesi honlap is része volt. Az önkormányzati intézmények - beleértve az ügyviteli rendszereket, szoftvereket, informatikai platformokat - központi átalakítása során kialakításra került egy országosan egységes NEMZETI JOGSZABÁLYTÁR, amelyben minden települési önkormányzat hatályos, hatályon kívül helyezett és még nem hatályba lépett rendelete kereshető és megtalálható. Ez az egységes rendszer lehetővé teszi, hogy bármely internet eléréssel rendelkező személy - tartózkodási helyétől függetlenül - kereshessen a rendszerben és lehívhassa a számára szükséges jogszabály TELJES szövegét.
Az alábbi képre kattintás a jogszabálytár oldalára navigál...


A jogszabálytár az Ügyfélkapu oldalról is elérhető, a "Használom a szolgáltatást" menü választásával juthatunk el a Nemzeti Jogszabálytár egyszerű és letisztult kezdőlapjára, ahol általános kormányzati törvényre, ágazati rendeletre, határozatra, utasításra- illetve kimondottan önkormányzati rendeletekre kereshetünk. (középső menüpont kiválasztása)

Az egyszerű és közérthető jelölések jól elkülönítik és értelmezhetővé teszik a külömböző státuszú (hatályos, hatályon kívül helyezett, még nem hatályos, adott napon hatályos) rendeleteket és jelölhető a közeljövőbeni változás ténye is. Így lehetőség van a hatálybalépésekor feltöltött, ám időközben hatályon kívül helyezett rendeletek közötti keresésre is, ami megkönnyítheti adott időpontban érvényesíthető jogok érvényesítését vagy kötelezettségek fennállásának megismerését.

Lehetőség van évszám, rendelet sorszáma és témakör szerinti keresésre is - tovább szűkítve így a találatokat. Ezek ismerete nélkül tárgyszóra is lehet keresni és a találatok rövid leírásából nagy valószínűséggel még a teljes szövegre kattintás előtt megállapítható, hogy a keresett rendeletre találtunk-e rá?
Járjon sikerrel a jogszabálytár használatában!

Go to top