Kihívás napi kihívás és 50 ezres utalvány

Challenge Day – nincs a faluban, akiben ne idézne szép emlékeket a hajdani, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy „össznépi” megmozdulás, amikor is a ’90-es években május utolsó szerdája a sportról szólt. A Pusztamérgesi SE égisze alatt annak vezetőségi tagja és szakág vezetője, Szerencsiné Csamangó Jusztina éveken keresztül tető alá hozta a falu apraját-nagyját megmozgató sportnapot, aminek csúcspontja a kora esti órákban tartott ugróköteles bemutató, maraton és félmaraton befutó, valamint az erős emberek vetélkedője (kamion húzás, hordó cipelés, petrencés rúd kitartás, söröshordó pakolás, stb.) volt a falu központjában.

az esemény felhívás külön közösségi oldalt kapott (képre kattintva megnyitható)

Ezek a múlt emlékei, a mozgalom viszont – ha más formában és népszerűsítés mellett is – azóta is él és virul, napjainkban pedig ismét nagyobb nyilvánosságot élvez. Az „Ugorjuk meg együtt” kihívás reklámarcának megnyerték Bánhegyi Adrienn világ- és Európa bajnok ugrókötelezőt, az esemény köré épített kampányba pedig bármilyen sporttevékenységgel be lehetett kapcsolódni; a lényeg tulajdonképpen az volt, hogy ugorjunk fel együtt a karosszékből vagy a kanapéról és sportoljunk valamit! 3-8 fős iskolai vagy munkahelyi közösségek nevezhettek a mozgalomba, hogy a lehetőleg rendszeres, alkalmanként 15 perces sporttevékenységgel bizonyítsák: ők a legfittebb csapat széles e vidéken. Sokan éltek az adódó alkalommal, köztük a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola Pusztamérgesi Tagintézményének ugrókötelesei is, akik a Nagyboldogasszony templom szomszédságában a parkot választották az egyik alkalom helyszínéül – be is kerültek a mozgalom lényegét összefoglaló kisfilmbe.

Tétje is volt a kihívásnak – a legaktívabb és legszerencsésebb csapatok esemény emblémás pólókat és sportszer utalványokat kaptak, így a pusztamérgesiek is. Gratulálunk a nyereményhez! Ismerve az előzményeket, jól fog hasznosulni már a közeljövőben, hiszen nem az eseményre alakult csoport felszerelése gyarapszik vele, hanem egy ízig-vérig sportos vénával megáldott közösség hasznára lesz majd…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük