Klímaváltozásról – a könyvtárban

Második alkalommal köszönthettük vendég előadónkat, Dr. Karancsi Zoltánt, a Szegedi Tudományegyetem Földrajz és Ökoturisztika Tanszék egyetemi docensét a pusztamérgesi könyvtárban. A helyi általános iskola felsős tanulóinak korunk egyik fő problémájáról, a klímaváltozásról tartott előadást. A gyerekek érdeklődéssel, néha megdöbbenéssel hallgatták az információkat. Talán most tudatosul bennük, hogy bolygónk jövője az ő kezükben van. Ha a számadatok, grafikonok nem is voltak világosak a gyerekek számára, az előadó élményei, saját színes képei kézzelfoghatóvá tették a veszélyeket, következményeket.

Balla Vince nyugalmazott igazgató hozzászólásával megerősítette, hogy a klímaváltozás a mi életünkre is hatással van, Pusztamérgesen, a gyerekek által ismert területekre is érvényes, ami a világban tapasztalható.

Szemléletes bemutató, hogy mire is kellene) vigyáznunk a legjobban

Zárásként Vince bácsi a Pusztamérgesről írt könyvével lepte meg az előadót.Köszönjük a programot a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárnak, a szervezést Zsilinszki-Fodor Mónikának.

Figura Károlyné

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük