Közösségek Hete ’21.

A Közösségek Hete a közösségek ünnepe – országos rendezvénysorozat, melyet 2017-ben rendezett meg első alkalommal – hagyományteremtő céllal – a „Cselekvő közösségek” címet viselő EU-s projekttel együttműködő Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az Országos Széchényi Könyvtár és az Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Pusztamérges 2019. óta vesz részt ebben a rendezvénysorozatban – ez tehát már a harmadik alkalom.

„A rendezvénysorozat a közösségekben rejlő értékekre hívja fel a figyelmet. Kiemelt célja a közösségi kezdeményezések fókuszba helyezésével a közösségek megtartó erejének, a településeken élő különböző helyzetű és életkorú lakosok iránti felelősség, összefogás jó példáinak bemutatása.„ – így szól az önmeghatározás a mozgalom honlapján.

Közösségek Hete

A tavalyi évben több programmal jelentkezett a község, de idén sem akart kimaradni ebből a kezdeményezésből. A községből elszármazottak 2020-as találkozója a járványhelyzet intézkedéseinek következtében hagyományos formában nem valósulhatott meg – és az idei sem egy klasszikus találkozó, de jó alapot teremt ahhoz, hogy ha ténylegesen lehetőség nyílik rá, akkor személyesen, asztal és kiállító vitrinek, paravánok mellett találkozhassanak a hajdan Pusztamérgesen élő, innen elkerült emberek a történeteikkel, emlékeikkel, fotóikkal együtt.

Jelenleg online felhívás formájában várják azok jelentkezését, akik a fenti – bármilyen vonatkozású, Pusztamérgeshez köthető – emlékkel rendelkeznek… akár eme cikk alatt vagy a község közösségi oldalán szívesen fogadjuk azokat.
Kedvcsináló, gondolatébresztő és felelevenítés jelleggel a helyiek is bekapcsolódhatnak a programba, hiszen az „itthon maradó” emlékek is fontos részét képezik a távol lévők hazavárásának!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük