Madárinfluenza megfigyelési körzet

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya (továbbiakban: hatóság) mint élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi feladat- és hatáskörben eljáró hatóság
Balástya, Baks, Csanytelek, Csengele, Kistelek, Pusztaszer, Ópusztaszer, Öttömös, Pusztamérges, Tömörkény teljes közigazgatási kül- és belterületére

MEGFIGYELÉSI KÖRZETET RENDEL EL

újabb, magas patogenitású madárinfluenza járvány kitörési helyek (két pusztaszeri és három kunfehértói) – koordinátái által meghatározott pontok körüli 10 km-es sugarú körökön belül eső területeken az 1. sz. melléklet (térkép) alapján.

FIGYELEM! Egy időben több – egymástól különböző területekre vonatkozó – szövegében szinte megegyező határozat is érvényben lehet, amelyek LEJÁRATI IDŐPONTJA KÜLÖNBÖZŐ és ez a szállításokra vonatkozóan kiemelt fontosságú!

A terület határán a fő közlekedési utakon „MEGFIGYELÉSI KÖRZET ZÁRLAT MADÁRINFLUENZA MIATT” táblát kell jól látható módon elhelyezni.
A megfigyelési körzet intézkedéseiről, az alkalmazott korlátozásokról az érintett területek lakosságát a helyben szokásos módon értesíteni kell. (a korlátozás részleteit erre -> a hivatkozásra kattintva megnyíló határozatban és annak indolkásában olvashatja el)

Felhívjuk figyelmüket, hogy a környező településeken lévő sok kül- és belterületi baromfitelepre való tekintettel EGYSZERRE TÖBB HATÁROZAT is érvényben lehet „megfigyelési körzet” (leginkább az állatok szállítására vonatkozó) vagy „madárinfluenza védőkörzet” (főként a telepekre vonatkozó) besorolás alatt, amelyeknek keltezése és területi érvényessége – és így a lejárati dátuma is egymástól lényegesen eltérő! Ezek a paraméterek határozzák meg a kötelező jelleggel betartandó intézkedések jellegét, az élő állatok szállítási tilalmát valamint az állattartó telepekre vonatkozó előírásokat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük