Megyei identitás erősítése / rajzokban

A projekt első mozzanata az „Itt közlekedem, vigyázz rám!” című rajzpályázat meghirdetése volt, általános iskola felső tagozatos gyermekek részére. A megye összes települését megszólító, a biztonságos közlekedést segítő rajzverseny meghirdetésével a figyelemfelhívás volt a célunk, a rajzokon keresztül, a gyermekek szemével.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 300 millió forint támogatást nyert az Európai Szociális Alapból a „Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című projekt átfogó célja a megye településeinek, térségeinek közösségteremtő kezdeményezése és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi, térségi identitás erősítése az adott célterületen élő helyi lakosság körében. Ebben kiemelt szerepet töltenek be a programok, rendezvények, melyek segítik a társadalmi aktivitás és együttműködés erősödését.

Sajtóközlemény

Közös érdekünk, hogy a gyermekek az oktatási intézmények, vagy forgalmas útszakaszok környékén biztonságban legyenek, ezért kértük, hogy rajzaikon keresztül hívják fel a közlekedők figyelmét arra, hogy a veszélyes átkelőhelyek környékén közlekedjenek lassabban, óvatosabban, vigyázzanak rájuk.

A megyei rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága és a megyei önkormányzat zsűrije, alapos áttekintést követően hozta meg a döntést a nyertes rajzokról. A díjazott pályamunkákból a figyelemfelhívó közlekedési táblák elkészültek, melyeket Önkormányzatunk a megye összes településére eljuttat.

A díjazott rajzokért járó elismerést a mai napon Szegeden, a Béke Utcai Általános Iskolánál vehették át a gyermekek.

A rendezvényen Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Nagy Tiborné rendőralezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd M. Toronykőy Márta rendőralezredes, Vad Róbert rendőrőrnagy, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, Batiz István beszélt a balesetmegelőzés fontosságáról.

Ezt követően az okos karkötőkkel, vásárlási utalványokkal és ajándékcsomagokkal díjazott alkotók járásonként vehették át nyereményeiket.

Előzmény: Megyei identitás projekt indító

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük