Megyei identitás erősítése 18.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Szentesen, a Tenisz Klubban tartotta következő rendezvényét, ahol elsősorban a sportolás szeretetére és fontosságára hívták fel a figyelmet a szervezők. A Sportcsarnokkal történt sajnálatos esemény nagyon megrendítette a város lakosságát, így a fiatalok is nagy lelkesedéssel várták a városban megrendezésre kerülő mai sporteseményt.
A megnyitót követően a Jövőnkért Néptáncegyüttes tehetséges táncosai bemutatták táncaikat a nézőközönségnek, szemet gyönyörködtető népviseletbe öltöztek és fergeteges hangulatot varázsoltak.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 300 millió forint támogatást nyert az Európai Szociális Alapból a „Megyei identitás erősítése” című és TOP-5.3.2-17 kódszámú felhívás keretében. „A Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című TOP-5.3.2-17-CS1-2020-00001 kódszámú projekt átfogó célja a megye településeinek, térségeinek közösségteremtő kezdeményezése és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi, térségi identitás erősítése az adott célterületen élő helyi lakosság körében. A megye térségében élő közösségek identitásának erősítésében kiemelt szerepet töltenek be a programok, rendezvények, melyek segítik a társadalmi aktivitás és együttműködés erősödését. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, mely vissza nem térítendő támogatás.

sajtóközlemény

Az egészségmegőrzés egy alappillére, a sport volt a rendezvény legfontosabb eleme. Aerobic edzéssel várta a gimnazista lányokat Bagi Alexandra világbajnok, a fiúknak pedig Sihan Brezovai Sándor katonai közelharc oktatást tartott. A gimnazisták lelkesen, vidám hangulatban követték az oktatók minden mozdulatát és a különleges mozgássort könnyen el is sajátították. A sportos ifjúság tagjai lelkesedésükért és ügyességükért ajándékcsomagokban részesültek a szervezők jóvoltából.

A sportprogram folytatásaként foci elemek, trükkök bemutatása és oktatása következett az általános iskolások részére, melyet a Szentesi Kinizsi SZITE tehetséges focistái vezényeltek. A gyerekek nagy örömmel és érdeklődéssel vetették bele magukat a labdamutatványok elsajátításába. Ezt követően a városi óvodák 9 csapatnyi nagycsoportos ovisai oviolimpián vettek részt. A különleges ügyességi feladatokat könnyen és jókedvűen teljesítették. Az első három helyezett csapat érmeket és serleget is kapott. Minden gyermek teljesítményét a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat oklevéllel és ajándékcsomaggal jutalmazta, amelyet a város polgármestere, Szabó Zoltán Ferenc és Megyei Önkormányzat dolgozói közösen adtak át.

A Dr. Lakos Sándor Teniszcentrum közreműködésével a Klauzál Gábor Általános Iskola kisdiákjai megismerkedhettek a tenisz alapjaival. Varga Péter klubigazgató bemutatót és játékos teniszfoglalkozást tartott, ahol a gyerekek elsajátíthatták a sportág különleges fortélyait. A Csongrád Megyei Diáksport Egyesület elnöke és segítői is fontosnak tartják a sport szeretetét és művelését. Ezen a napon közel 100 általános iskoláskorú gyerekkel játszottak együtt egy Sportfesztivál keretein belül, ahol a gyerekek 8 különböző ügyességi állomást próbálhattak ki, különféle játékokkal. A sportnapon résztvevő gyerekek mindegyike ajándékcsomagot kapott, ami többek között tartalmazott almát és kis üdítőt is, melyet a fáradt sportemberek lelkesen el is fogyasztottak. Az ajándékcsomagok átadásában Kormányos Sándor mezőgazdasági tanácsnok közreműködött.

A nap során lehetőség nyílt különböző kézműves foglalkozásokra a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat kollégái közreműködésével a tavaszvárás és húsvét jegyében. A sportprogramok között a résztvevők különböző gipszfigurákat festettek és hűtőmágneseket alkottak, amelyeket haza is vihettek. A Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai Hungarikum játszóházzal készültek a gyermekeknek, különböző játékok segítségével mutatták meg megyénk különleges, sokszínű értékeit. A Magyar Vöröskereszt szakképzett önkéntesei által minden résztvevő elsajátíthatta a helyes kézmosás technikáját, és a szakszerű újraélesztést, melyet minden érdeklődő megfelelő odafigyeléssel könnyedén elsajátított a segítők közreműködésével.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági vetélkedővel készült a gyermekek számára, teszteket tölthettek ki a közlekedés szabályairól, valamint zsarukockával is módjukban állt játszani. A nap folyamán a Virgonckodó Játszópark jóvoltából számos népi fajáték kipróbálására nyílt lehetőség, melyek különböző ügyességi és logikai feladatokat tartalmaztak. A rendezvényt a Bokros Trió feat Nagy Gábor remek hangulatú koncertje zárta, melyet kicsik és nagyok egyaránt élveztek, méltó befejezése volt a napnak.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat sok szeretettel várja a Kedves Érdeklődőket 2022. március 11-én, a programsorozat következő állomásán, Maroslelén. Ismerjük meg együtt megyénk településeinek sokszínűségét!

A projektet a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat valósítja meg 2021.01.01-2022.09.30 között.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt www.csongradcsanad.hu/identitas aloldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Katona-Lázár Mária
lazar.maria@csongradcsanad.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük