Tuesday, 2022. January 25.

Megyei identitás erősítése 4.


A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Üllésen, a Vásártéren tartotta rendezvénysorozatának következő állomását. Az üllési gyermekek egészségtudatosságra nevelésével vette kezdetét a rendezvény, a bemelegítést követően futóversenyen rajtolhattak el, Bagi Alexandra világbajnok sportoló vezetésével. A verseny végeztével a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke, Gémes László és Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere közösen adták át a díjakat a lelkes kisdiákoknak.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 300 millió forint támogatást nyert az Európai Szociális Alapból a “Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című projekt átfogó célja a megye településeinek, térségeinek közösségteremtő kezdeményezése és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi, térségi identitás erősítése az adott célterületen élő helyi lakosság körében. Ebben kiemelt szerepet töltenek be a programok, rendezvények, melyek segítik a társadalmi aktivitás és együttműködés erősödését.

Sajtóközlemény

Délután is folytatódott a sporttevékenység, a Csongrád Megyei Diáksport Egyesület sportfesztivált rendezett, ahol ügyességi feladatokkal tarkított játékos megmérettetések zajlottak, a vetélkedő diákok mindegyike ajándékot kapott.
Az üllési vásártéren zajló eseményt helybéli és környékbeli termelők, és kézművesek termékei színesítették. Többek között kóstoltattak mézet, Böröcz István mézkészítő termékeiből, a Jónás borászat jóvoltából szörpöket, valamint Bánffi szódát. Csúri Beáta füstölt paprika termékeit mutatta be, megjelent Péter Mihály paradicsomtermelő, aki kóstoltatásra kínálta termékét, továbbá Juhász Attila, aki burgonyából és tökből álló portékáját hozta el. A kézműves mesterek közül Csóti Vilmosné a tűnemezelés rejtelmeibe vezette be a jelen lévőket, Dobiné Gádori Eszter pedig kerámia munkáit hozta el bemutatni.

forrás: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat honlapja

A nap során számos népi fajáték kipróbálására nyílt alkalom, mely a gyerekek körében nagyon népszerű volt. A Magyar Vöröskereszt játékos módon segítette elsajátítani az elsősegélynyújtás alapjait. A Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai Hungarikum játszóházzal készültek, a rendőrség jóvoltából közlekedésbiztonsági ismeretterjesztő tesztek kitöltésére és egy akadálypályán, részeg szemüveg kipróbálására volt módjuk a résztvevőknek.
A Szegedi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság Ruzsai Katasztrófavédelmi Örse is bemutatkozott ezen a napon, elhozták tűzoltó gépjárművüket és annak felszereléseit, a gyermekek kipróbálhatták ezeket és beszélgethettek hivatásos tűzoltókkal. A rendezvény ideje alatt a Magyar Vöröskereszt jóvoltából véradásra is volt lehetőség. Köszönjük a véradóknak, hogy segítségük által életeket menthetnek a szakemberek.

A Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése című projekt keretein belül megvalósuló, általános iskolásokat célzó rajzpályázat nyertes rajzaiból figyelemfelhívó közlekedési táblák készültek. Gémes László elnök és Nagy Attila Gyula polgármester együtt helyezték ki a táblákat az iskola közelében, ezzel is felhívva az autósok figyelmét a gyermekek úttesten való áthaladására és a biztonságos közlekedésre.

A színpadon Erdélyi Luca, a „Fölszállott a páva” tehetségkutató műsor Aranypáva díjas énekese népdalcsokrával kápráztatta el a hallgatóságot, majd a Rézhúros Banda előadásával folytatódott a népzenei hagyományok világának megelevenítése. Ezt követően az üllési Fonó Néptáncegyüttes tehetséges néptáncosai, egy hangulatos, pörgős előadással szórakoztatták a kicsiket és nagyokat egyaránt, folytatásként pedig a Királydinnye Citerazenekar tagjai szerelmes dalokkal léptek fel. A rendezvény zárásaként Csák László és Barátai Folk Koncertje által ismerkedhettek meg az érdeklődők a folk zenével, koncertjükkel méltó lezárást adtak ennek a nagyszerű napnak.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat sok szeretettel várja a Kedves Érdeklődőket 2021. október 08 – án, a programsorozat következő állomásán, Csongrádon. Ismerjük meg együtt megyénk településeinek sokszínűségét!

A projektet a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat valósítja meg 2021.01.01-2022.09.30 között.

Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat
Sajtószolgálata

0 comments on “Megyei identitás erősítése 4.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Archívum

Kategóriák

Híreink nyomtatásban

Közösségi hálózatok

Watch Live News