Népszámlálás 2022.

A különböző híradásokból, tájékoztató anyagokból bizonyára már értesültek róla, hogy népszámlálás vette kezdetét a napokban – országos kampány épült erre. Ennek első és „kézzelfogható” jele az a tájékoztató levél, amely a legfontosabb tudnivalókról, valamint azok fellelhetőségének helyéről ad információt. Ez a levél egy 12 karakterből álló kódot is tartalmaz – ez az internetes kitöltéshez lesz szükséges. (ebből következően több módon is teljesíthető az adatszolgáltatás)

A népszámlálás menete és az adatszolgáltatás módja a www.nepszamlalas2022.hu oldalon megtalálható és ugyanitt lehetőség van (a kód birtokában) elektronikus úton történő kitöltésre is.

Az október 1-i indulás ugyan nem volt zökkenőmentes, mert az érdeklődés generálta leterheltség a hétvégén – átmenetileg – kifogott a rendszeren, de aztán helyreállt az informatikai háttér és elérhető volt a bejelentő / kitöltő felület. Erre október 1-16-ig van lehetőség, akik nem élnek ezzel, azokat számlálóbiztosok keresik fel november 20-ig. (ezt követően a jegyzőnél kell jelentkezni)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük