Főoldal

Pályázatok

Eseményein

Civil szervezetek

programjai

Elődeink nyomán – helytörténeti séta

“Amíg időd van, gyűjts el nem múló kincseket!” – áll Pusztamérgesen a Kegyeleti Park egy kőkeresztjén. Sétánk keretében meglátogattuk Krémer Mária Wunibalda, a rendház egykori főnöknője sírját, majd egy településen átvezető gyaloglás után a Farkas Pincészetbe látogattunk, ahol Pusztamérges hírnevét megalapozó szőlővel és borral kapcsolatos , mára már történelemmé vált tárgyakkal és történetekkel ismerkedhettünk meg.

2019. május 10.


Egy sportos nap régen és ma – vetítés

A vetítésen az Általános Iskola egykori tanárának, Balla Vincének – a település díszpolgárának – videó archívumából egy hajdani Pusztamérges Kupa tájfutó versenyen készült felvételét választottuk. A film “szereplői” és a versenyzők mára tisztes szülők, családanyák és családapák; nem egy közülük már unokákkal is büszkélkedhet. Az 1998-as archív felvétel megtekintése sok emléket előhozott a résztvevőkből, akik a film után sokáig beszélgettek a hajdani sportsikerekről, a szervezés részleteiről – és arról is, hogy jelenlegi kapcsolatrendszerüket, lehetőségeiket hogyan lehetne hasznosítani a (település) közösségi- és sportéletének fellendítésében.

2019. május 9.


Pillanatok a közelmúltból – fotókiállítás

Színjátszók, táncosok, sportolók, önkéntesek és munkahelyi közösségek megörökített pillanatait az előcsarnokban felsorakoztatott fotókon tekinthették meg, melyek a jövőbe vezető utat is mutatják, emlékezve a régi sikerekre és összetartásra.

2019. május 7-10.


Sportos Mérges 2019.

2019. március 29-30.

Oldalak: 1 2 3