PoliceMail 2023. március

A közbiztonság védelme és megőrzése céljából a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya rendszeres tájékoztatókat állít össze és – elektronikus formában – PoliceMail címmel közzéteszi azokat, a hivatkozásokat ill. a szerkesztett hírlevelet is (további közlésre és a lakosság számára hozzáférhetővé tétel végett – megküldi a területileg illetékes önkormányzatoknak.

A hasznos információkat, tanácsokat és lakossági tájékoztató előadások témáját is tartalmazó hírlevél hasznos olvasnivaló a lakosság minden korosztálya számára. Mindig az aktuális, éppen a „terítéken lévő” bűncselekményekkel, lakosságot megtévesztő csalásokkal (pl. szolgáltatók nevében visszaélés, tűzifa vásárlás ígérete, a klasszikus „unokázós” csalások, hamis adósságbehajtás, stb.) kapcsolatos írások, tanácsok jelennek meg, amelyek betartásával megelőzhetők vagy jelentősen csökkenthetők az elszenvedett károk. PoliceMail 2023. március

Hasonló elgondolásból az ORFK Rendészeti Főigazgatóság – a 112-es segélyhívó központ koordinátora – is jelentet meg információkat. ők leginkább riasztás / segélyhívás témakörben. Talán nem is gondolnák sokan, hogy veszélyhelyzetben mennyire nem jutnak eszünkbe a teljesen kézenfekvő megoldási lehetőségek, vagy – és ebből is nagyon sok van – mennyire jelentéktelen dolgokat gondolnak annak az emberek és hívják segítségül a 112-t… mert történetesen a család kis házi kedvencét a szomszéd kutyája felkergette a fára. (nem légből kapott az eset, hasonlót tucatjával tudnának sorolni a diszpécserek)
112 Hírlevél

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük