Segélykérő telefonszámok

Tévhitek és fél információk keringenek a segélyhívó telefonszámokról. Egyes vélemények szerint nem segítség, ha hívjuk… Ez így nem igaz. Szeretnénk eloszlatni néhány félreértést ez ügyben.

A segélyhívó számok MINDEGYIKE ingyenesen hívható – még akkor is, ha egyébként a lefogyott egyenleg miatt a szolgáltató korlátozta a hálózat használatot!

ÁLTALÁNOS SEGÉLYHÍVÓ: 112 minden olyan ügyben hívható, amelyben rendőrség, mentők vagy tűzoltók beavatkozása indokolt) FONTOS tudni, hogy ez a szám (és az alábbi, 3 jegyű hívószámok mindegyike) feltöltőkártyás telefonról akkor is hívható, ha az egyenleg 0 Ft és más hívás nem kezdeményezhető!
Ez a szám – talán ebből adódnak félreértések – egy műveletirányítási központba futnak be. A diszpécser a kapott adatok alapján dönti el, hogy milyen segítséget vezényeljen a helyszínre. Ezért az is lényeges, hogy minél pontosabb és részletes információval szolgáljunk a veszélyhelyzetről vagy a káreseményről!

Ha pontosan tudjuk, hogy milyen jellegű segítségre van szükségünk, gyorsabb, ha közvetlenül a mentők, a tűzoltók vagy a rendőrség segélyhívó számát hívjuk – ezzel értékes időt takaríthatunk meg, ami adott esetben életmentő lehet! Ha részleteket nem ismerünk, az eset helyszínét akkor is pontosan adjuk meg, hiszen a segítségnek valahogy meg kell érkeznie!

A „helyi segítségek” elérhetőségei: Bakos László r.ftzls körzeti megbízott: 06-20/209-53-24
Jakus István POLGÁRŐR parancsnok: 06-30/621-62-46
MINDIG VAN SEGÍTSÉG. HASZNÁLJA!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.