Szenvedélybetegek

Nappali Intézmény és Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása

A szenvedélybetegek segítését szolgáló ellátások továbbra is igénybe vehetők Mórahalmon Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Békés vármegyék lakosai számára. (letölthető pdf file ITT)

A szolgáltatás

  • Célja a szenvedélybetegek, a szer- és viselkedési függőségekkel küzdők és közvetlen környezetük elérése, fogadása, aktuális problémájuk kezelése, a lehetséges járulékos ártalmak csökkentése, a változás ösztönzése és segítése.
  • Feladata elérni azokat az embereket, akik legális és illegális szerhasználati problémával valamint kényszeres viselkedésformákkal, így pl. vásárlási- vagy munkamániával, játékszenvedéllyel, kóros mértékű internethasználattal, evési problémákkal, társfüggőséggel küzdenek, és komplex programmal segítse őket abban, hogy újra teljes értékű életet élhessenek. A segítségnyújtás fő eleme a pszichiáter, pszichológus és szociális munkás szakemberekkel folytatott beszélgetés, melynek során az egyén megismerheti betegsége természetét és a leküzdés módját.

Az ellátás igénybevételének módja:

Az ellátás a fentebb említett 3 vármegye lakosai számára a központban, a következő települések lakosai számára pedig akár otthonában is ingyenesen igénybe vehető:

Ásotthalom, Balotaszállás, Bordány, Forráskút, Mórahalom,
Öttömös, Pusztamérges, Ruzsa, Üllés, Zákányszék, Zsombó

Központ: 6782 Mórahalom, Móradomb körút 40.
Intézményvezető: Csótiné Ördög Edit
Szakmai vezető: Jakabos Boglárka
Mobil: 30/570-4978
e-mail: szenvedelybh@hoszkp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük