Tájékoztatás a barnaszén igénylésről

Az energiaárak drasztikus drágulása miatt a kormány által indított – fűtési költségeket mérséklő illetve a korlátozott beszerzési források áthidalására – barnakőszén program kapcsán maradt néhány nyitott kérdés, amelynek tisztázására Dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár levelet küldött az önkormányzatok részére a helyzet tisztázása érdekében.

Ennek a legfontosabb része, hogy a lakossági megrendeléseket az állami tulajdonban lévő Ormosszén Zrt. teljesíti az előzetesen kapott széles körű igényfelmérések alapján. Ebben közel 800 önkormányzat vett részt és jelzett vissza valamilyen formában, hogy igényt tart a lakosság erre a fajta segítségnyújtásra (is).
Ez a program nyújt ugyanis segítséget az önkormányzati intézményeknek is, hogy szilárd tüzelőanyaggal váltsák- vagy egészítsék ki a jelentősen megdrágult gázfűtést.

Az Ormosszén Zrt. egy webáruházat hozott létre, amely – a többihez hasonlóan – egy egyszerű regisztráció után teszi lehetővé a lakossági igénylést. Nem zárja ki a rendszer azokat sem, akik nem rendelkeznek internet előfizetéssel és / vagy járatlanok az ilyen jellegű ügyintézésben. Ők a megrendelés lebonyolításához az önkormányzati ügyintézők segítségét kérhetik. Fontos kihangsúlyozni, hogy ebben a folyamatban az önkormányzat csak közvetítői feladatot lát el és a megrendelés továbbításában, a kiszállítás részleteinek egyeztetésében és a megrendelt szén ellenértékének kifizetésében semmilyen szerepe nincs.

Az államtitkári levél mellékletét képezi egy útmutató is, amely válaszokat és eligazítást ad a program kapcsán felmerülő több általános kérdésre és ismerteti az igénylés menetét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük