Tájfutás a Mérgesi erdőben

Egy újabb „rajzszög” került az ország térképén Pusztamérges neve mellé: immáron a MapRun alkalmazásban is készült 2 pálya a túrázók, tájfutók nagy örömére. Nem csak verseny körülmények között teljesíthetők a távok, így a természetkedvelők számára is vonzó alternatíva lehet a Mérgesi erdő! (parkolni a ruzsai úton az S kanyarnál letérve érdemes)

Az örömteli eseményt Szerencsiné Csamangó Jusztina, a Pusztamérgesi SE alapítója tette közzé facebook oldalán, aki maga is évtizedek óta versenyző, tájfutó a családja is, a mozgalom elhivatott népszerűsítője, utánpótlás neveléssel is foglalkozik.

„Nagy büszkeséggel, és boldogsággal jelentem, hogy elkészült egy tájékozódási játék Pusztamérges-Ruzsa közötti erdőben is, amelybe a MapRunF okostelefonos alkalmazás segítségével lehet bekapcsolódni. A játék lényege, hogy az erdőben lévő ellenőrzőpontokat a telefonon lévő térkép segítségével kell megkeresni. Az ellenőrzőpont érintését a telefon GPS-e igazolja. (Az ellenőrzőpontokon kicsi szalagjel is van, kivéve a vadleseket és etetőket.)

Az alkalmazás használatáról itt tájékozódhatsz: http://maprunners.net/

Választhatsz a 3,6 km-es , a 6,5 km-es, a pontbegyűjtő és a szabad pontfogásos pályákból.”
A térképek letölthetők és nyomtathatók innen:
https://drive.google.com/drive/folders/1HyCzIZozMrDbxA9HaXJTSxk52CRstXPP

A célhely itt:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1uBytQNsU66PNnKq_RvyOHQ_FRirW6ZBq&ll=46.31186874168746%2C19.816708492309502&z=10

A megvalósulásért óriási köszönet Szűcs Gábor, Erdélyi Tibor és Tibor Gera segítségének!!!!
Ha bármilyen információra van szükséged az elinduláshoz, keress bátran! ?
Otthoni bemelegítésnek itt egy játék a térképismerethez:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.