Tűzgyújtási tilalom!

? TŰZGYÚJTÁSI TILALOM van érvényben! Hét megyében tűzgyújtási tilalom van érvényben. Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területein tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakó helyeken is.

⚠️ Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett, NAPONTA FRISSÍTETT térképen tájékozódhatnak. Ugyanitt a tűzgyújtás – illetve annak tilalma – részletes szabályairól is olvashatnak.

FIGYELEM! Pusztamérges község közigazgatási területén az avar és kerti hulladék égetésének szabályait a 7/2016.(V.27.) önkormányzati rendelet szabályozza. A 4.§ (3) bek. a, pontja értelmében: a tűzvédelmi hatóság által országosan elrendelt általános tűzgyújtási tilalom idején az avar és kerti hulladék égetése TILOS! (ezért fontos figyelemmel kísérni a szakhatósági szabályozást) Kérjük a fentiek szigorú és következetes betartását! Vigyázzunk értékeinkre, vigyázzunk egymásra!

A tűzgyújtási tilalom idején tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon. Az erdőben túrázók viszont az erdőtörvény alapján fokozott óvatossággal használhatnak gázégőfejet és zárt tűzterű sütő-, főző-, melegítőeszközt. A tilalom idején a két megyében lehetőleg a nem érintett belterületi ingatlanokon se rakjanak tábortüzet, mert a felszálló izzó parazsat a szél több száz méterre repítheti, hamuvá változtatva a környékbeli erdőket. A Nébih arra kéri a lakosságot, hogy inkább elektromos grillsütőket használjanak, vagy ha szükséges, akkor minél kisebb tüzet gyújtsanak a kertjükben.

forrás: www.langlovagok.hu

Pusztamérges községi Önkormányzat rendeletben szabályozza a belterületi tűzgyújtás szabályait. A rendelet teljes szövege a Nemzeti Jogszabálytárban megtekinthető, onnan letölthető. A közbiztonság és vagyonvédelem érdekében kérjük az abban foglaltak maradéktalan betartását!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.