Véradás volt

Hosszú idő óta nem volt már véradás a településen; nem mintha a szervezők megfeledkeztek volna Pusztamérgesről – annyira nem, hogy általában több véradó szokott önkénteskedni, mint az a település méretéhez képest megsaccolható – de több körülményt is figyelembe kellett venni a szervezés során.

Tíz fő nyújtotta segítő karját az április 8-ra szervezett eseményen – áll a Magyar Vöröskereszt „Véradás – Csongrád megye” közösségi oldal köszönetnyilvánításában. Elismerés illet minden önkéntest, akik már évek óta és rendszeresen részt vesznek ilyen jellegű segítségnyújtásban; ha van rá lehetőség, akkor a településen, ha éppen nincs, akkor a megyeszékhelyen vagy a kihelyezett véradásokon.
– Felhívjuk a figyelmét a kedves véradóinknak, hogy legyenek figyelemmel a településeken szervezett véradásokra és ha lehetőségük van azokon részt venni, kérjük tegyék meg annak érdekében, hogy azok sikeresen bonyolódjanak le – kérik a Magyar Vöröskereszt munkatársai, akik minden alkalommal kedvesen, mosolygósan, lelkiismeretesen végzik nagy figyelmet és szakértelmet igénylő munkájukat.

Kevés szakemberrel dolgoznak és sok előkészítést, egyeztetést igényel a „kitelepülős” véradások lebonyolítása, ezért különösen fontos, hogy ezekre jelentkezzenek minél többen, hogy legyen társadalmi visszajelzés ezeknek az alkalmaknak a létjogosultságáról. A megszokottól kicsivel elmaradó pusztamérgesi részvétel egyrészt a (vírushelyzet miatt) kimaradt alkalmaknak is betudható, de – mint arra egyik hozzászóló is reagált a közösségi oldal megosztott híreinél – a választási kampány plakátdömpingje is közrejátszhatott, hogy szinte elveszett az információ a színes forgatagban. (rendszeres a tájékoztatás a település forgalmas pontjain a hirdetési felületeken, a közösségi oldalakon és a település honlapjának eseménynaptárában is – a szerk.)

A lehetséges alkalmakat igyekszünk összekapcsolni más olyan eseménnyel, amely nem zárja ki a véradás lehetőségét, illetve olyan időpontot választani, ami a munkába járóknak is – egy kis szervezéssel – megfelelhet; de tekintettel kell lenni a Vöröskereszt havi ütemezésére is, hiszen számtalan helyszínre kell eljutniuk. A mostani alkalomra jelentkező 10 fő érdemeit ez semmivel nem csökkenti, köszönjük a segítségüket!

Keressék, figyeljék felhívásainkat, a kihelyezett plakátokat! A véradások időpontjairól a Magyar Vöröskereszt honlapjáról a HELYSZÍNKERESŐBEN is tájékozódhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük