Világító adventi kalendárium

Kedves Pusztamérgesiek!
Szeretnénk közelebb hozni mindenkihez az advent ünnepét, hogy együtt ünnepelhessünk a várakozás időszakában, ezért csatlakozunk egy immár országossá nőtt, Solymárról induló kezdeményezéshez, a „Világító Adventi Kalendárium”-hoz. Az élő adventi naptár lényege, hogy december 1. napjától egészen szentestéig, azaz december 24-ig településünkön minden nap egy újabb kidíszített ablakon jelenjen meg kivilágítva a hónap napját jelző szám, akárcsak egy adventi naptáron, ahol minden nap újabb ablak nyílik ki.

képünk csak illusztráció, a képzelet és kreativitás szabhat csak határt az ablakok díszítésében

A néhány éve Somárról indult kezdeményezés gyorsan követőkre talált – így környékünkön is volt már példa hasonló, települési szintű kezdeményezésre. Az ünnepvárást teszi még izgalmasabbá, ha a település utcáit járó, munkából, vásárlásból hazafelé igyekvők, vagy a játékos kedvű, sétálni szerető családok, gyerekek felfedezhetnek egy-egy feldíszített „adventi ablakot” – s minden nap egy újabbat.
Az advent a várakozás, készülődés ideje. Készítjük lelkünket, otthonainkat az ünnep fogadására. Az adventi koszorún sorra fellobbanó gyertyalángok nyomán egyre nő a fényesség, míg meg nem érkezünk a karácsonyhoz, és fel nem világlik a „Világ Fényessége”. Ennek mintegy kiegészítése, ha a faluban is fényes, szépen díszített ablakok hirdetik az ünnep közeledtét.

Díszítsen Ön is egy ablakot, legyen részese az adventi kalendáriumnak!

Karácsony felé közeledve egyre több, Szentestére pedig az összes ablak világítani fog! Ez nem verseny, itt mindenki egyformán fog nyerni, hiszen a friss levegőn tehetünk közösen egy sétát, a mindennapi rohanás mellett kicsit lelassíthatunk.

Akik szívesen bekapcsolódnának az Élő Adventi Naptárba, jelezzék szándékukat a 0630 442 1966 telefonszámon. Jelentkezési határidő: 2021. november 25. Várjuk a jelentkezőket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük