Sunday, 2021. November 28.

Virágozz és maradj otthon


A Pusztamérges Könyvtár, Információs és Közösségi Hely az április 22-i Föld Napja alkalmából idén ismét csatlakozott a Végegyháza Könyvtár, Információs és Közösségi Színtér – a címben szereplő – felhívásához, miszerint a karantén időszakban se hanyagoljuk el szűkebb lakókörnyezetünket, otthonunk napfényes zugait és virágokkal, zöldséggel, fákkal szépítsük azokat. Mennyiségi korlát nincs; minden kis zöld felület, minden kis üde színfolt számít!
Virágozz és maradj otthon! A felhívás címében minden benne van: a serénykedőket otthoni munkavégzésre és az eredmények fotózására biztatták. A beküldött képekből Figura Károlyné könyvtáros fotómontázsokat készített és közzétette a könyvtár közösségi oldalán.


Idén ötvenegy nevezőt tudhat maga mögött a meghonosított kezdeményezés, kedvcsinálóként pedig a helyi intézmény udvarán ültetett és gondozott növényekről készített képek is bekerültek a gyűjteménybe.
A járványügyi helyzet miatti korlátozások ellenére a primer közösségépítés helyett így alakulhatnak mégis egy aktív, tevékeny csoportok különböző témák köré szervezve. Ez a felhívás a tervek szerint megmarad majd a karantén utáni időkben is: jövő tavasszal ismét meghirdetésre kerül az esemény.

0 comments on “Virágozz és maradj otthon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Archívum

Kategóriák

Híreink nyomtatásban

Közösségi hálózatok

Watch Live News