FŐOLDAL

PÁLYÁZATOK

CIVIL SZERVEZET

VIRTUÁLIS EMLÉKKÖNYV


NYILATKOZAT a (teszt üzemben működő) honlapon található dokumentumok, információk frissítéséről és fellelhetőségéről
NYILATKOZAT a Cselekvési Terv 8. mérföldkőben vállalt időpontoktól való eltérésről, a programok módosított megvalósításáról

Folytatódik a megkezdett folyamat

A 2020-as évben a “Közös Kincsek – összetartó közösség: Mórahalom és térsége a helyi identitás és kohézió erősítéséért” TOP 5.3.1-16-CS1-2017-00002 pályázat keretein belül tovább folytatódtak. A 2020. márciusában kialakult pandémia azonban felülírta a pályázat lehetőségeit. Ez hatással volt a közösségi életre is, hiszen a kialakult helyzet miatt a településen élők aktivitása korlátokhoz volt kötve. A programok kisebb eltolódásokkal valósultak meg. Új programok is színesítették a pályázatot illetve a közösségi életért tenni akarók mindennapjait.

A virtuális emlékkönyv lehetőséget biztosított arra, hogy a múltbéli és jelen események, programok fotói ilyen formában is megőrzésre kerüljenek, amelyet a távol élő hozzátartozókkal is megoszthatunk elektronikus formában. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy régi, analóg technikával készült fotókat digitalizálással megőrizhessünk az utókor számára is.

Több, mint hírlevél – kalendárium lett a 100. szám

Mindegyikhez történet kötődik, ami szintén közösségépítő hatással bír. Lehetőséget biztosít arra, hogy szűkebb lakókörnyezetünk múltját és szokásait jobban megismerhessük.

Egy másik várva várt program is megvalósult, az első mérgesi kalendárium is bemutatásra került – újság formájában. A második kalendáriumot 2021-ben egy kemény borítású könyv formájában szeretnénk a településen élők és – akár – az innen elszármazottak rendelkezésére bocsátani. A lakosok, civil szervezetek, intézmények, az önkormányzat együttműködésével tovább erősödik a helyi identitás. A programok sikeresen megvalósultak – erre törekszünk 2021-ben is!

Csíkos Anasztázia
közösségfejlesztő


esemény leírás kerül ide – részletezve a program típusát és az elért eredményt


a programról megjelent cikk honlapunkon található

Közösségek Hete 2021.

Mutassuk meg, hogy a kényszerű (karantén) helyzet nem elzár, épp ellenkezőleg: összeköt és megerősít bennünket! Az online tér adta lehetőségekkel élve külön-külön, de mégis együtt, egymásra odafigyelve, egymást bátorítva könnyebben élhetjük meg a mindennapjainkat.
Ebben az évben is csatlakoztunk a Közösségek Hete országos rendezvénysorozathoz, amely a közösségek ünnepe, amely – a kialakult egészségügyi és járványügyi helyzetre való tekintettel – virtuális formában kerül megrendezésre.
A TOP-5.3.1. pályázat keretén belül az “Elszármazottak Találkozója” c. program lehetőséget ad arra, hogy az online térben találkozzunk, ahol azok hozzászólásait várjuk, akik egykor Pusztamérgesen éltek, de az élet úgy hozta, hogy máshol élik mindennapjaikat.
Mi az első gondolat, ami eszébe jut e szó hallatán – láttán: Pusztamérges? (várjuk a válaszait, ami lehet akár egy esemény, barátság, helyszín, emlék, ami egykor Pusztamérgeshez kötötte. A helyi lakosok véleményére, emlékeire is kíváncsiak vagyunk!

2021. május 10-16.