FŐOLDAL

PÁLYÁZATOK

CIVIL SZERVEZET

VIRTUÁLIS EMLÉKKÖNYV


Folytatódik a megkezdett folyamat

A 2020-as évben a “Közös Kincsek – összetartó közösség: Mórahalom és térsége a helyi identitás és kohézió erősítéséért” TOP 5.3.1-16-CS1-2017-00002 pályázat keretein belül tovább folytatódtak. A 2020. márciusában kialakult pandémia azonban felülírta a pályázat lehetőségeit. Ez hatással volt a közösségi életre is, hiszen a kialakult helyzet miatt a településen élők aktivitása korlátokhoz volt kötve. A programok kisebb eltolódásokkal valósultak meg. Új programok is színesítették a pályázatot illetve a közösségi életért tenni akarók mindennapjait.

A virtuális emlékkönyv lehetőséget biztosított arra, hogy a múltbéli és jelen események, programok fotói ilyen formában is megőrzésre kerüljenek, amelyet a távol élő hozzátartozókkal is megoszthatunk elektronikus formában. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy régi, analóg technikával készült fotókat digitalizálással megőrizhessünk az utókor számára is.

Több, mint hírlevél – kalendárium lett a 100. szám

Mindegyikhez történet kötődik, ami szintén közösségépítő hatással bír. Lehetőséget biztosít arra, hogy szűkebb lakókörnyezetünk múltját és szokásait jobban megismerhessük.

Egy másik várva várt program is megvalósult, az első mérgesi kalendárium is bemutatásra került – újság formájában. A második kalendáriumot 2021-ben egy kemény borítású könyv formájában szeretnénk a településen élők és – akár – az innen elszármazottak rendelkezésére bocsátani. A lakosok, civil szervezetek, intézmények, az önkormányzat együttműködésével tovább erősödik a helyi identitás. A programok sikeresen megvalósultak – erre törekszünk 2021-ben is!

Csíkos Anasztázia
közösségfejlesztő


esemény leírás kerül ide – részletezve a program típusát és az elért eredményt


esemény leírás kerül ide – részletezve a program típusát és az elért eredményt