A pályázat célja, hogy a kulturális intézmények egyedi eszközeivel folyamatos szakmai-módszertani támogatás mellett hozzájáruljon a települések és azok kulturális intézményei, és/vagy civil szervezetei számára a társadalmi kohéziót erősítő, közösségfejlesztési folyamatok megvalósításához.


Főoldal

Pályázatok

Eseményeink

Civil szervezetek

programjai

Pingpong Verseny 2.

A program nem képezi szigorúan a Cselekvési Terv részét, abban nem szerepel – ám jellegénél fogva mégis annak folyamatosságát hivatott elősegíteni. A közösségi igények jelentős része a sporttevékenységek, a különféle mozgásformák létrejöttét elősegítő kezdeményezésekre irányul.

A sorrendben 2. alkalom egy ifjúsági – jelen projekttel párhuzamosan futó – pályázat részeként valósult meg, hogy hiánypótló jelleggel “sportos külsőbe csomagolva” hasznos szabadidő eltöltési lehetőséget biztosítson elsősorban – de nem kizárólag – a fiatalok számára. A MORAJLÁS Ifjúsági Fesztivál helyi folytatásaként szervezett verseny sikeressége esetén hagyományteremtő jelleggel szerveződik majd.

2020. szeptember 18.


Karantén kvíz

Nagy vetélkedők, pontokért menő küzdelmek nem csak a való életben vívhatók – most az online térben gyűjtheted a pontokat! Lakóhelyünk és szűkebb környezetünk jellegzetességeiről, múltunkkal, jelenünkkel összefüggő eseményekkel, jelenségekkel vagy személyekkel kapcsolatos kérdéssorokat állított össze a DJP Pont, amelyre a „Közösségek Hete” programsorozat ideje alatt lehet válaszolni ITT a közösségi oldalunkon közzétett hivatkozáson – most az online térbe ültettük át a vetélkedőt. A napi fordulókat a következő nap kérdéssora előtt értékeljük, ezzel is motiválva a játékosokat, hogy részesei legyenek – az ismeretekben sem szűkölködő vidám versenynek!

2020. május 11-17.


Újév újratöltve: karantén fogadalmak

A helyhez kötöttség ideje alatt másként történnek a dolgok. Lelassult az élet és akarva, akaratlanul is több idő jut mindenre – saját magunkra is. Új tervek, célkitűzések és fogadalmak látnak napvilágot, amelyek hol jobban, hol kevésbé engednek gyökeret elménkben. A nagyrédei ötlet alapján a pusztamérgesi Móra Ferenc Művelődési Ház Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér – kapcsolódva a „Közösségek Hete” c. programsorozathoz – arra kíváncsi:- Mit tesz majd másképp a veszélyhelyzet után?- Változtat-e valamit a szokásain?- Lesz-e új dolog a mindennapokban?- Mi az, amit érdemes lesz megtartani a mostani állapotból?Arra biztatjuk közösségünk tagjait, hogy gondolják át mindennapi életüket és tegyenek fogadalmat a veszélyhelyzet utáni időszakra (legyen szó önismeretről, környezetvédelemről, napi rutinról, családdal és ismerősökkel való kapcsolattartásról, közösségi aktivitásról, társadalmi szerepvállalásról, stb.)A megfogalmazott – és elküldött – célokból, fogadalmakból, tervekből a művelődési házban fogadalom táblát / falat készítünk. Ezt a „Közösségek Hete” hétvégéjén digitálisan is megjelenítjük, de a közösségi színtér előcsarnokában – motivációként – megmarad a sok fogadalom, hogy emlékeztesse az arra járót vagy ötletet adjon neki hasonlóhoz. Nemcsak egyénektől várjuk a küldeményeket, hanem közösségek, csoportok is megfogalmazhatnak közös célokat, terveket, megvalósítandó feladatokat!

2020. május 11.


Karantén idézetek

A kitartás, a motiváció különösen fontos most, amikor a megszokottól (tartósan) eltérő élethelyzetben találjuk magunkat. A KÖZÖSSÉGEK HETE c. programsorozathoz kapcsolódva gyűjtésbe kezdtünk: Mindenkinek van olyan „hatásos / hatékony” biztató mondata, bölcsessége, ami segít átlendülni a holtponton. És ha egy embernél hatásos, miért ne lenne az másoknál is? Ilyen motivációk megosztására biztatjuk közösségünk tagjait, hogy osszák meg facebook közösségi oldalunkon HOZZÁSZÓLÁSKÉNT ezeket és mondjanak véleményt, szavazzanak is a legjobbaknak ítélt biztató mondatokra! Saját „okosságokkal” és idézetekkel egyaránt be lehet mutatkozni – és ha esetleg már nem ismeretlen némelyeknek egy-egy gondolat – az ismétlés sosem árt.A közzétett gondolatok egyelőre a kibertérben maradnak, ám van egy szép hosszú pult az előcsarnokban… ami, ha jobban belegondolunk… no, ebből még bármi is lehet!

2020. május 11.


A kikelet már megérkezett, de a szabadtéri sportokban még nem bízunk maradéktalanul, ezért egyenlőre a falak között maradunk. 🏓 A tavaszt viszont mozgással nyitjuk, a részletek a felhívásban olvashatók. Nevezzetek minél többen, annál érdekesebb lesz a rögtönzött házibajnokság! 🙂 Ha jól alakulnak a dolgok – és miért ne? – akkor a „második forduló” is borítékolható! 🏓

2020. március 6.

Oldalak: 1 2 3