Házhoz ment a Mikulás

Sokadik évben kézbesíti a csomagokat, egy kicsit mindig változik a forgatókönyv

December elején a piros ruhás, nagy szakállú Mikulás Pusztamérgesen is meglátogatja a gyerekeket – függetlenül attól, hogy jók vagy „rosszak” voltak-e abban az évben. 

Önkormányzati kezdeményezésre sokadik éve ez a menetrend, a forgatókönyv pedig csak annyit változott, hogy a Mikulás nem szánnal (azaz lovas fogattal) kel útra – ugyanis sötétben kevésbé észrevehető, időigényes és nincs valami nagy meleg a bakon se kocsisnak, se krampusznak, se a Mikulásnak. A Móra Ferenc Művelődési Ház feldíszített előcsarnokában Idén is szaloncukorral várták a gyerekeket a berendezett Mikulás-váróban. Itt nagyobb volt a forgalom, mint az előző években. Házhoz kicsit kevesebb helyre kellett menni. Egy éve 18 család kapuja előtt állt meg a lovas fogat, idén pedig 13 család kérte a Mikulást, náluk fékezett a Polgárőrség kocsija, hogy a csomagokat a krampusz és a Mikulás kézbesíthesse az izguló címzetteknek.

A Hétszínvirág Óvodába másnap, december 6-án délelőtt érkezett meg a Télapó. Nem volt egyöntetűen bátor a fogadtatás, de a versek és énekek gyorsan oldották a hangulatot. És nem feltétlenül a „hétköznapi hangadók” válaszoltak ám magabiztosan a kérdésekre! A Télapót minden érdekelte, semmi nem vonta el a figyelmét. A látogatás végén az az egyezség született, hogy egy év múlva ismét meglátogatja az óvodát, mert nagyon jól érezte ott magát.

Köszönjük a segítséget Mikulásnak, valamint Jakus István polgárőr parancsnoknak, aki idén a kíséreten felül a csomagok és a Mikulás csapat szállítását is vállalta az elsőtől az utolsó méterekig.

Móra Ferenc Művelődési Ház

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.