Versben mondja el

Hegedűs Gábornak gyakran egy kép ihleti a rímet – vagy az egész verset

A Pusztamérgesi Hírlevél lapjain szívesen közlünk „helyi szerzők” tollából származó szépirodalmi alkotásokat. Így van ez különösen akkor, ha a településen élő vagy helyi kötődésű íróról, költőről van szó. Nem könnyű mesterség a rímfaragás, ezért örömmel vesszük, ha olyan lehetőségünk adódik, hogy megmutathatjuk, milyen hangulatot látott, hallott a szép sorok szerzője és milyen gondolatok forogtak a fejében, amelyeket papírra is vetett.

HEGEDŰS GÁBOR neve sokaknak ismerős lehet olvasóink körében. A valamikori Üllési ÁFÉSZ elnökének fia pusztamérgesi születésű, jelenleg Algyőn élő „rímpróbálgató” – mert önmagát nem tekinti költőnek – nem mindennapi indíttatás hatására kezdett el versekkel foglalkozni. Már gyermekkorában kedvelt időtöltése volt az olvasás, mindent elolvasott, ami a keze ügyébe került. A klasszikusok verseit szerette leginkább, szavalóversenyeken sokszor nyert díjat.

„Pálmalevelem kikérése óta írogatok. Akkor szembesültem azzal, hogy „rímpróbálkozásokat” fogok írni és azóta valóban a hobbim lett!” – így ír a kezdetekről az Irodalmi Rádió honlapján lévő önéletrajzában, ahol „zöngeményei” is rendszeresen elhangoznak. Sokat publikál az egyik legismertebb verses oldalon, a poet.hu-n is.

Első verseskötete 2015. karácsonyán jelent meg magánkiadásban, azóta rendszeresen találkozhatnak műveivel a verskedvelők – az Algyői Hírmondó hasábjain kívül most már a Pusztamérgesi Hírlevélben is.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.