Zárt kapus meccsek

A koronavírus járvánnyal kapcsolatban számos kormányzati döntés, intézkedés született. Ez természetesen a sportrendezvényeket sem kerülhette el. A Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség (CSLSZ) ezzel összhangban lévő döntése szerint – más kormánydöntésig – az új szabályozás szerint rendezhetők és tarthatók meg a megyei labdarúgó mérkőzések:

A Magyar Labdarúgó Szövetség adminisztrációja tegnap kora este küldte meg a koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit. Ezek leglényegesebb eleme, hogy egyenlőre minden nagypályás és futsal mérkőzést megtarthatunk, de zárt kapuk mellett. – tájékoztatott bennünket Krisztin Krisztián, a Pusztamérgesi Futball és Motoros Club elnöke.

Végrehajtási rendelet hiányában az alábbi intézkedéseket rendelték el Csongrád Megye területére:

  1. Hazai sportszervezet fegyelmi felelősséggel tartozik a zárt kapus intézkedés betartásáért.
  2. Ahol nincs kerítés és fizikálisan nem lehet a sporttelep határát megállapítani, ott a ZÁRT KAPUK kordonszalag (műanyag szalag) vagy kötél kihúzásával jelezni a sporttelep határát, melyen BELÜL NÉZŐ NEM TARTÓZKODHAT.
  3. A sporttelep kerítésén kívül lévőkre nincs joghatóságunk.
  4. Az osztálynak megfelelő rendezői létszámot zárt kapuk ellenére is biztosítani kell.
  5. Amennyiben több mérkőzést rendeznek egy sporttelepen a korábban játszott csapatok sem maradhatnak ott nézőkként. (mérkőzés után el kell hagyniuk a sporttelepet)

A kialakulóban lévő járványügyi helyzet okán az MLSZ fenntartja a változtatás jogát, és azzal is számolni kell, hogy akár a mérkőzések napján vagy a kezdést megelőzően születik olyan hatósági döntés, amelynek következtében az MLSZ a mérkőzések teljes elhalasztásról dönthet. Kérjük a szurkolók szíves türelmét és megértését!

Hajrá Mérges!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.