IKSZT (Művelődési Ház) tetőszerkezet korszerűsítés

A felújított, külső szigeteléssel is ellátott, műanyag nyílászárókkal rendelkező, korszerű és több funkciós modern Művelődési Ház tetőszerkezete korszerűsítése, átépítése is szükségessé vált.

A közelmúltban felújított, műanyag nyílászárókkal ellátott, akadálymentesített Móra Ferenc Művelődési Ház küllemében és felszereltségében megfelel a kívánalmaknak. A korszerűsítés magában foglalta a külső homlokzati hőszigetelést, amely energetikai szempontból is előnyösebbé tette az épületet és gazdaságosabbá a fenntartását, üzemeltetését. Az akkori építészeti munkálatok a tetőszerkezet elemeinek cseréjét nem tették lehetővé – így csak részlegesen válhatott takarékossá az intézmény. A pályázat keretén belül az épület teljes tetőszerkezetének bontásával, a teherhordó szerkezetek szükségszerű átépítésével a régi pala fedés helyett trapézlemez fedést kapott az – egyéb szerelvényeiben, gépészeti berendezéseiben, burkolataiban már megújult – épület.

A PROJEKT

Pusztamérges Községi Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretén belül a „Integrált Közösségi Szolgáltató tér épületének tetőfelújítása” című, VP6-19.2.1 – 43.3-17 kódszámú pályázat keretében támogatási kérelmet nyújtott be. 

A megvalósítás kezdete:
2019. szeptember 01.

A pályázatot részletező újságcikk a Pusztamérgesi Hírlevélben és / vagy az online

a palatető elöregedett, eltört és több helyen is beázott

A befejezés tervezett időpontja:
2020. szeptember 30.

A pályázattal kapcsolatban megjelentetett SAJTÓKÖZLEMÉNY
itt tekinthető meg.

az új cserepeslemez borítással esztétikusabbá is vált az épület

a pályázati projekt megvalósítása során készített felvételek EBBEN A GALÉRIÁBAN tekinthetők meg.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.