Tuesday, 2022. January 25.

Imázsfilm – benne leszünk!


A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat megbízásából imázsfilm sorozat készül a megye számos településéről. Pusztamérges is része lesz a sorozatnak – a forgatás első állomásaként látogatott el hozzánk a Kurca Televíziő stábja május 27-én csütörtökön.
Az “Ismerjük meg megyénket” munkacímet viseli a projekt, amelynek célja, hogy a településeink épített- és természeti értékei nagyobb ismertséget és nyilvánosságot kapjanak. Ezáltal nem csak a távolabbi országrészek hazai turizmust, kirándulásokat kedvelő rétegével kívánják megismertetni megyénk szép részeit, hanem a közelben élők számára is fontos üzenetet hordoz: környezetünkben, közvetlen közelünkben is vannak olyan látnivalók, amelyek megérnek egy hosszabb-rövidebb kirándulást, amit bátran ajánlhatunk a hozzánk érkezőknek.

A kisfilm nem csak a belterületi köztereink rendezettségét, műemlékeit hivatott bemutatni; az I. és II. Világháborús emlékmű, a Nagyboldogasszony templom, a szépen gondozott öreg temető képein kívül a közeljövőről, vagyis az épülő bölcsődéről is készültek felvételek. A szőlősorok között, a Mérgespuszta és a Pusztamérgesi Láperdő természetvédelmi területeinken is forgott a kamera, hiszen ezek is hozzátartoznak ahhoz a környezethez, amelyben mindennapjainkat töltjük – és talán nekünk így nem is annyira jelentősek.
Mégis jó lesz majd látni egy kisfilmben, hogy mennyi mindenünk is van itt nekünk…

3 comments on “Imázsfilm – benne leszünk!

Papd Ferenc

Tisztelt Pusztamérgesiek!
A fenti cikkben említik az Öreg-temetőt, amir én nagyon kíváncsi vagyok. Dédszüleim az 1900-as évek elején költöztek Mérges Pusztára, nagymamám ott született 1908-ban. Szeretném megkeresni a dédszülők síremlékét, ezért egyszer már felkerestem Pusztamérgest, de csak a mostani “új” temetőt találtam meg, ahol 1960 (?) óta vannak csak sírok.
Tudnának segíteni, merre találom az Öreg-temetőt?
köszönettel
Papdi Ferenc

Reply

Tisztelt Papdi Úr!
Kérését-kérdését közösségi oldalunkra küldött üzenetére válaszolva teljesítettük, lévén ott térképes melléklettel is szolgálhatunk a “keresésben”. Reméljük, sikerrel jár és érdemi válasszal szolgálhattunk!

Reply
Ferenc

Köszönöm, Facebookon megkaptam a választ.

Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Archívum

Kategóriák

Híreink nyomtatásban

Közösségi hálózatok

Watch Live News