Szelfizz a Műv.házzal!

Ezzel a címmel tett közzé települési felhívást Pusztamérges Községi Önkormányzat és a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Utóbbi civil szerveződés konzorciumi partnerként közreműködője annak a pályázatnak, amelynek keretén belül – a társadalmi szerepvállalás jegyében – megújulhatott a Móra Ferenc Művelődési Ház tetőszerkezete.

Az intézmény Integrált Közösségi és Szolgáltató Térként többfunkciós létesítmény: falai között sportesemények, kulturális- és szabadidős programok zajlanak. De hogy kerülnek oda a tűzoltók? ? Természetesen gyalog és szerencsére felszerelés nélkül… nincs baj, sőt örömteli a dolog! A civil szervezetek is igénybe veszik a „kultúrházat” programjaik lebonyolításához; például a Szent Flórián ÖTE is a Művelődési Házban tartja éves közgyűléseit – a tetőcsere pályázatban pedig konzorciumi partnerként is szerepet vállalt. Ennek a folyamatnak (hiszen nem egyszeri alkalomról van szó) egyik állomása az az online eseménysorozat, amelyben az intézmény és a civil szervezet(ek) kapcsolódása a téma.

Hozzátartozik az előzményekhez, hogy a járványügyi veszélyhelyzet miatt elhalasztott program színesebb és tartalmasabb lehetett volna: a szegedi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók több gépjárművel (köztük létrás kocsival is) kivonultak volna a helyszínre és nyilvános vetítésen nyerhettek volna betekintést az érdeklődők a lánglovagok munkájába. Ez sajnos technikailag egyáltalán nem volt kivitelezhető, így maradt az online megvalósítási forma – de az esemény – bár rendhagyó módon – tartalmilag így is érdekesnek ígérkezik.
Egybeesik az esemény a Móra Ferenc Művelődési Ház „születésnapjával” is… tehát van mit ünnepelnünk! ? Legyen részese ennek, legyen a – online – vendégünk, lapozzuk együtt a fotógalériákat és pörgessük a videók képkockáit! Az anyagok folyamatosan kerülnek fel az esemény közösségi oldalára…

90 éves egyesület

A tűzoltó egyesület (elődje) 1930-ban jött létre, a település regrégebbi civil szerveződése. A jubileumi közgyűlésen készült kisfilmben megjelennek a hajdani trófeák, relikviák is…

Volt egyszer egy… ↗

…egy ifjúsági tűzoltóverseny. Nemzetközi találkozót előtte csak városokban rendeztek. Pusztamérges tűzoltói – sok szakmai, regionális segítséggel – derekasan helyt álltak ebben is.

A tábortűz mellett ↗

A kárelhárításon kívül a tűzoltók fontos feladata az utánpótlás nevelés, a munkájuk megismertetése a lakosság fiataljaival is. Ott vannak olyan programon is, mint például egy szalonnasütés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük